Duizenden afbeeldingen Noord-Hollands Archief gratis beschikbaar

0

Sinds deze week is het mogelijk om gratis afbeeldingen op hoge resolutie rechten vrij uit de Beeldbank van het Noord-Hollands Archief te downloaden.

Vanaf nu kan iedereen zelf een reproductie laten maken voor aan de muur, een telefoonhoesje laten bedrukken of bijvoorbeeld een kalender ontwerpen met topstukken uit de collecties van het Noord-Hollands Archief.

In de Beeldbank op de website van het Noord-Hollands Archief, www.noord-hollandsarchief.nl, zijn meer dan 260.000 afbeeldingen te vinden, zoals foto’s, kaarten, plattegronden en topografische tekeningen. Een groot deel daarvan is nu met één druk op de knop te downloaden. Bijvoorbeeld foto’s van het optreden van The Beatles in Hillegom en prachtige zeventiende-eeuwse pentekeningen van Pieter Saenredam.