Lancering Ondernemersplatform op 30 maart 2016

0

Op 30 maart 2016 tijdens de Warm Wonen bijeenkomst in het Raadhuis wordt een Heemsteeds ondernemersplatform gelanceerd, dat invulling gaat geven aan het verder verduurzamen en energiezuiniger maken van de Heemsteedse woningen.

Met de slogan “Heemstede gaat voor goud” slaan de betrokken burgers en ondernemers de handen ineen om samen te werken aan een schoon, comfortabel en duurzaam Heemstede. De gemeente Heemstede ondersteunt dit initiatief van harte. Het initiatief draagt bij aan de doelstellingen van het door de gemeente ondertekende Klimaatakkoord.

Unieke Heemsteedse samenwerking
Op initiatief van de gemeente hebben de afgelopen maanden verschillende ontbijtsessies plaatsgevonden met ondernemers en vertegenwoordigers van de inwoners om de mogelijkheden van het duurzaam verbouwen van Heemsteedse woningen te bespreken. Een van de conclusies was dat er vanuit de inwoners behoefte was aan expertise, maar dat die expertise nu erg versnipperd is. ‘Als je een huis gaat verbouwen dan wil je het liefst 1 aanspreekpunt, niet 10 verschillende die ook nog eens verschillende dingen zeggen. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en een unieke samenwerking gerealiseerd met lokale ondernemers actief in de duurzame woningbouw. We willen allemaal werken aan een duurzaam Heemstede en we spreken dezelfde taal, zo ontzorgen we de Heemstedenaren!

Comfortabel wonen = duurzaam wonen
Wat veel mensen niet weten is dat ze veel comfortabeler kunnen wonen als ze investeren in het verduurzamen van hun huis. Denk daarbij aan dubbele beglazing, spouwmuur- en vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, HR-ketel etc. Daarnaast levert een dergelijke investering meerwaarde aan het huis op moment van verkoop. Tussen het moment van investering en eventuele verkoop zal er ook een verandering optreden in de energierekening en dat merk je direct. Een duidelijke win-win situatie.

Nadere inlichtingen
Dick Roelofsen van Maison Maison tel. 06-1094982 of Hugo Hölscher van de adviesgroep Duurzaam Heemstede 023-5282336.