Herinrichting Oudeweg afgerond

0

Verkeersveiligheid, leefbaarheid en doorstroming verbeterd

De Oudeweg is per 1 april weer volledig in gebruik. De Oudeweg wordt met de genomen verkeersmaatregelen veiliger voor automobilisten en fietsers. Ook zorgen de maatregelen voor een verbetering van de leefbaarheid op en langs de Oudeweg, de doorstroming en de bereikbaarheid van de bedrijven in het gebied.

Om de weg veiliger te maken voor fietsers en automobilisten en de doorstroming te verbeteren zijn verkeerslichten geplaatst op de kruising met de Ir. Lelyweg/Jan van Krimpenweg. Hierdoor kan het verkeer vanaf deze zijwegen gereguleerd en veiliger invoegen. Opstelstroken voor afslaand verkeer zorgen ervoor dat het doorgaand verkeer minder wordt belemmerd. Deze maatregel verbetert ook de bereikbaarheid van de bedrijven aan de Oudeweg en de rest van de Waarderpolder. Voor de fietsers is het veiliger geworden door het aanleggen van fietspaden in twee richtingen aan beide zijden van de Oudeweg. Dit voorkomt dat fietsers moeten oversteken. Ook zijn fietsoversteekplaatsen aangepast om de verkeerssituatie overzichtelijker te maken.

Wethouder Cora-Yfke Sikkema: “Deze werkzaamheden waren nodig om ervoor te zorgen dat de weg veiliger wordt en de doorstroming verbetert. De genomen maatregelen zorgen ervoor dat oversteken veiliger wordt, zeker ook voor de fietsers heel belangrijk. Daarnaast ligt de weg er ook weer netjes bij.

Bruno Giebels, voorzitter Industriekring Haarlem: “Wij zijn verheugd met de verbeteringen aan de Oudeweg, die voor meer doorstroming en veiligheid dienen te zorgen. Ook de uitstraling van de belangrijkste weg door de Waarderpolder is enorm verbeterd.

Achtergrond
De gemeente werkt met verschillende partners aan een uitgebreid pakket van bereikbaarheids- en leefbaarheidsmaatregelen aan de noordoostzijde van de stad. Behalve de verbetering van de bereikbaarheid en leefbaarheid van Haarlem en de Waarderpolder, hebben de ingrepen tot doel het verkeer om, in plaats van door de stad te leiden. De aanleg van de Schoterbrug en de fly-over hebben hier een bijdrage aan geleverd. Ook de afwaardering van de Amsterdamse Vaart en het verbeteren van de doorstroming op de Camera Obscuraweg, het oostelijk deel van de Oudeweg en het aanpassen van de Waarderweg dragen hieraan bij.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)