Stichting laat armoede even vergeten

0

Gun iemand een vakantie

Op vakantie gaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend. 1 op de 8 Nederlanders kunnen zich geen vakantie veroorloven. Een onlangs gelanceerd platform biedt een uitkomst. Stichting REIS MET JE HART zet zich in voor mensen in financiële nood die zich een vakantie niet kunnen permitteren, maar wie dit van harte gegund wordt.

De drijvende kracht achter dit initiatief, Mila Wit, zet zich in voor deze groep: “Door mijn ervaring in de reiswereld weet ik hoe belangrijk vakantie kan zijn. Als je nooit uit de dagelijkse sleur kunt stappen, nooit even ertussenuit kan met je vrienden of familie en nooit je batterij op kunt laden, kun je je hopeloos en eenzaam voelen.

Stukje geluk
Vakantie is meer dan de reis naar de bestemming en het verblijf. Vakantie is eigenlijk een stukje geluk. Ik vind dat iedereen het verdient om op vakantie te gaan, en daarom heb ik Stichting REIS MET JE HART opgericht.” Op de website van de stichting worden verhalen gedeeld van mensen die zelf geen vakantie kunnen veroorloven, maar die door mensen uit hun omgeving graag eens op reis worden gestuurd. De reiswereld heeft het initiatief inmiddels omarmd. REIS MET JE HART wordt gesteund door grote toeristische organisaties als TUI, Sunweb, Thomas Cook, FOX Verre Reizen, Landal GreenParks en nog vele anderen, die het samen mogelijk maken om mensen op een welverdiende vakantie te sturen. Deze organisaties zijn bereid om gehele vakanties of reisonderdelen beschikbaar te stellen voor REIS MET JE HART. Door middel van giften van sponsoren uit de reiswereld en donaties van vrienden, kennissen of gewoon mensen die graag een ander iets gunnen, moet het lukken om een vakantie voor elkaar te krijgen.

Het belang van een vakantie
De afgelopen maanden heeft REIS MET JE HART in samenwerking met haar sponsoren verschillende vakanties mogen verzorgen en mensen even uit de dagelijkse sleur kunnen halen. De reacties van de personen die geholpen zijn geven kracht en laten het belang van een vakantie zien. Alleen al de gedachte van op vakantie gaan maakt al veel los: “Af en toe voelde ik me van vijf jaar de crisis overleven erg moe. Dit vooruitzicht gaf mij veel energie” vertelde Klasina ons. Ook na haar vakantie kwam zij met een overweldigende reactie: “Het was onvergetelijk. Ik ben zo dankbaar. De rust van deze week heeft me heel goed gedaan. Het was een geweldige oplader.” REIS MET JE HART wil zoveel mogelijk mensen helpen aan welverdiende vakantie.

Ken jij iemand die een vakantie verdiend, maar die daar niet de financiële middelen voor heeft? Geef hem of haar dan op via www.reismetjehart.nl.