Reis met je Hart

0

Gun iemand een vakantie

Een vakantie is niet voor iedereen weggelegd. Ruim twee miljoen Nederlanders, die op of onder de armoedegrens leven kunnen zich geen vakantie veroorloven. Stichting Reis met je Hart biedt een uitkomst en zet zich in voor mensen in financiële nood die zich een vakantie niet kunnen permitteren.

De drijvende kracht achter dit initiatief, Mila Wit, maakt zich sterk voor deze groep: “Door mijn ervaring in de reiswereld weet ik hoe belangrijk vakantie is. Als je nooit uit de dagelijkse sleur kunt stappen, nooit even ertussenuit kan met je vrienden of familie en nooit je batterij op kunt laden. Dan kun je, je hopeloos voelen en eenzaam.

Stukje geluk
Op de website www.reismetjehart.nl worden verhalen gedeeld van mensen die zelf geen vakantie kunnen veroorloven, maar die door mensen uit hun omgeving graag eens op reis worden gestuurd. Het is een online platform waar vakantiegangers en mensen in financiële nood elkaar ‘ontmoeten’ volgens de drie principes: Nomineer, Doneer en Inspireer. Door iemand te nomineren en te motiveren waarom deze persoon het verdient, maakt diegene kans op een verzorgde vakantie. Door middel van donaties van vrienden, kennissen of gewoon mensen, die graag een ander iets gunnen, en sponsoring vanuit de reiswereld moet het lukken om de vakantie voor elkaar te krijgen. Wit: “Vakantie is eigenlijk een stukje geluk. Ontspannen en zorgeloos zijn is van vitaal belang. Ieder mens moet soms even uit zijn eigen omgeving weg om de dingen vanuit een ander perspectief te kunnen zien. Er af en toe tussenuit gaan is geen luxe. Ik vind dat iedereen het verdient om op vakantie te gaan, en daarom heb ik Reis met je Hart opgericht.

Steun Reis met je Hart
Reis met je Hart heeft het afgelopen jaar veertig vakanties georganiseerd. De stichting groeit snel, maar wil natuurlijk veel meer mensen gelukkig maken met een break uit de dagelijkse zorgen! Daarom is Reis met je Hart op zoek naar potentiële kandidaten met hun eigen verhaal. Ken jij iemand die een vakantie verdiend, maar die daar niet de financiële middelen voor heeft? Geef hem of haar dan op via www.reismetjehart.nl. Deel een stukje geluk en laat je inspireren door verhalen die je raken door te doneren. Want iemand gelukkig maken is het mooiste wat je als mens kunt doen.

Wil je meer weten over Reis met je Hart? Bezoek dan de website of neem een kijkje op de sociale media.