Nieuwe wandelroute Van Bavo tot Bavo bij VVV Haarlem

1

Sinds donderdag 21 april is bij VVV Haarlem een nieuwe wandeling tussen twee iconen in het Haarlems stadsgezicht beschikbaar; de Grote of St. Bavokerk op de Grote Markt en de ‘Nieuwe Bavo’ aan de Leidsevaart.

De wandeling voert door de historische binnenstad en populaire wijken als de Vijfhoek en de Leidse buurt langs diverse markante gebouwen, hofjes en andere interessante plekjes in de stad. Onderweg biedt de folder allerlei achtergrondverhalen en weetjes over de bezienswaardigheden, met natuurlijk speciale aandacht voor de beide Bavo’s.

Twee routes
Er zijn twee verschillende routes. De eerste leidt van de Grote of St. Bavokerk aan de Grote Markt naar de Nieuwe Bavo aan de Leidsevaart. Route twee gaat via een andere weg in tegengestelde richting. Wie beide routes volgt is ongeveer anderhalf uur onderweg, De wandelfolder Van Bavo tot Bavo is zowel in het Nederlands als in het Engels en Duits verkrijgbaar bij VVV Haarlem en de Nieuwe Bavo en kost € 0,50. Online is de wandeling te downloaden en te bestellen in de webshop via haarlem.nl.

Bloemenweekend
Op zondag 24 april is er speciaal voor het Bloemenweekend Haarlem en de tentoonstelling De Nieuwe Bavo Bloeit ook de mogelijkheid om van en naar de Nieuwe Bavo te varen. De Waterkoets vaart tussen 12.00 uur en 16.00 uur gratis tussen de Turfmarkt (opstappen is elk heel uur mogelijk ter hoogte van Wijn & Ko) en de Leidsevaart (opstappen mogelijk elk half uur bij de aanlegsteiger tegenover de Nieuwe Bavo).

Consumenten vinden meer informatie over Haarlem op www.haarlem.nl.

Advertentie

1 REACTIE

  1. @HaarlemXL Dank! En de Nieuwe Bavo, prachtig gerestaureerd, is deze dagen kunstig versierd met bloemen i.v.m. Corso

Comments are closed.