Muzikale moeder en zoon uit Haarlem in live tv-show Jij&Ik

0

Samen zingen voor War Child op 29 juni om 20.30 uur, bij de EO op NPO1

Kim (15) en Mabel Regasa uit Haarlem zullen op 29 juni samen live een bekende hit zingen in het tv-programma Jij&Ik. Tijdens de show gaan zij de muzikale strijd aan met zeven andere ouder-kindkoppels die, net als Kim en Mabel. Een vakjury, met daarin Marco Borsato en zijn dochter Jada maakte de selectie.

Jij&Ik is een bijzondere tv-avond, waarin War Child samen met de kinderen en ouders aandacht vraagt voor de situatie van miljoenen oorlogskinderen wereldwijd. De presentatie van Jij&Ik is in handen van Tooske Ragas en Marco Borsato, beiden ambassadeur van War Child. Tal van artiesten verlenen hun medewerking aan de show, waaronder Matt Simons en Esmee Denters.

Centraal tijdens de avond staat de band tussen ouder en kind en de deelnemende koppels laten zien hoe verbindend samen zingen kan zijn. Mabel; ”Vroeger hebben we heel veel samen gezongen, drie jaar geleden bijvoorbeeld nog op de Filipijnse Ambassade. De laatste tijd komt het er niet zoveel meer van, maar toen we hoorden van Jij&Ik vonden we het meteen heel leuk. Je hoort vaak over War Child. Het is heel leuk dat wij nu mogen zingen voor zo’n goed doel.

De deelnemende kinderen en ouders krijgen de komende weken heuse professionele begeleiding op het gebied van zang en performance van Babette Labeij om hen klaar te stomen voor een schitterend live optreden voor heel Nederland. Uiteindelijk beslist het publiek in de zaal door middel van een staande ovatie wie het winnende koppel is.

Over War Child
Wereldwijd groeien bijna 250 miljoen kinderen op in een conflictgebied. War Child biedt oorlogskinderen in 12 landen een combinatie van psychosociale hulp, bescherming en onderwijs.