350 archivarissen in de Philharmonie

0

Op donderdag 16 juni en vrijdag 17 juni zijn er maar liefst 350 archivarissen aanwezig in de Philharmonie. Ze vieren het 125-jarig jubileum van de Koninklijke Vereniging van Archivarissen in Nederland (KVAN) tijdens een groots internationaal jubileumcongres waarbij de toekomst van het vak van archivaris en andere informatieprofessionals centraal staat.

Het is geen toeval dat Haarlem de locatie voor het jubileumcongres is. Het is namelijk de stad waar de KVAN op 17 juni 1891 werd opgericht.

Blik op de toekomst
Dat de archivarissen hun blik op de toekomst richten tijdens het congres is niet voor niets. De digitalisering van de samenleving zorgt namelijk voor fundamentele veranderingen binnen het informatiedomein. Hoe ziet het vak van archivaris en dat van andere informatieprofessionals er in de toekomst uit? Wat betekenen vertrouwde concepten als integriteit, authenticiteit, toegankelijkheid en privacy in de digitale samenleving? Gedurende het congres geven gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland hun visie op de ontwikkelingen in het vakgebied.