Bridges of Madison County op tournee

Een mooi liefdesverhaal dat ontroert

1

De musical The Bridges of Madison County gaat het land in. In 2017 kreeg de musical, die toen in het Amsterdamse Zonnehuis stond, lovende kritieken. Een jaar later was er een reprise in het DeLaMar Theater. En nu kan de rest van Nederland drie maanden van deze voorstelling genieten.

Hoofdrolspelers René van Kooten en Lone van Roosendaal zijn allebei enorm blij met deze tweede reprise. “In het Zonnehuis kwamen veel theaterdirecteuren kijken en die waren al heel enthousiast. Maar het duurt dan wel even voor een productie een tour wordt“, zegt Van Kooten. Lone vult aan: “Ik hoopte wel op een tournee maar in het huidige theaterlandschap weet je het nooit. Er worden toch vaak voorstellingen gecanceld. Ik kijk ook stiekem wel op de zaalplattegronden van theaters en zie dat Bridges nu al goed loopt.

Dat het publiek de voorstelling omarmt is volgens Roosendaal en Van Kooten zeer terecht. De twee acteurs zijn het er unaniem over eens dat Bridges of Madison County prachtig is. Het verhaal gaat over een getrouwde vrouw met kinderen. Het huwelijk is niet slecht maar de spanning is er ook wel een beetje uit. Als ze dan een vrijgevochten fotograaf ontmoet, staat alles op zijn kop. Gaat ze kiezen voor deze over de top liefde of voor haar gezin?

Het is een puur liefdesverhaal. Absoluut niet bouquetreeks-achtig. Ik vind ook zo mooi dat er geen oordeel wordt geveld over de keuzes van de hoofdpersonen“, zegt Van Kooten. Dat de voorstelling bij mensen veel losmaakt is wel duidelijk. “Je ziet mensen in tranen de zaal uitkomen“, zegt Lone. “Zelf herken ik dat ook wel. Ik had het heel druk, werkte hard, werd gek van de puberteit van mijn kinderen en over mijn relatie dacht ik ‘is dit het nou’. Ik dacht ‘ik ga lekker op mezelf’. De pijn en verdriet die ik mijn man en kinderen zou aandoen, kon ik niet verdragen. Ik ben blij dat ik op tijd het licht heb gezien. Ik weet nu ook niet meer wat me bezielde. Ik denk gewoon een midlife crisis.” “Duidelijk is dat het publiek dergelijke situaties bij henzelf of bij anderen herkennen“, vult René aan. “Ik ben er niet naar op zoek om mensen te emotioneren maar ik heb het sinds Les Miserables niet meer meegemaakt.

René past de folkmuziek als een jas. De vrouwenpartij daarentegen is licht Italiaanse opera. “Ik moet er wel voor werken want het is best pittig en ik ben ook weer op zangles“, vertelt Lone. Voor René komt de tournee van ‘Bridges’ na een drukke tournee van Evita waarbij hij ook privé het nodige voor zijn kiezen kreeg toen zijn vrouw ziek werd en hun dochtertje Sophia veel te vroeg werd geboren. “Bij iedere andere productie had ik me teruggetrokken maar ‘Bridges’ speel ik graag op mijn tandvlees door.” Lone lacht: “Gelukkig maar want ik word elke avond weer verliefd op jou.

The Bridges of Madison County is 5 juni te zien in de Philharmonie in Haarlem. De voorstelling begint om 20.15 uur, kaarten 40,10 euro. Kaarten via www.theater-haarlem.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)

1 REACTIE

  1. Musical? Er is maar één “Bridges of Madison County” En dit is de film met Clint Eastwood en Meryl Streep. In de hoofdrollen. Deze twee mensen maken van deze film iets bijzonders wat niemand anders kan. Zoals zij de spanning, de emotie, zijn en haar liefde kunnen overbrengen op de kijker, kan niemand. De film is bedoeld zoals zij het spelen. Ik heb, omdat zij zo mooi is, de film vele malen gezien. Het ontroert mij iedere keer weer. De dvd in huis. Het is een geweldig mooie film. Ik word er zo triest van dat al het mooie door dit soort vervangingen teniet gedaan wordt. De ziel van de film kan men nooit in die musical stoppen.

Comments are closed.