Burgemeester Wienen sluit hennepwoning

0

Politie treft hennepplantage aan

Met onmiddellijke ingang heeft burgemeester Wienen een woning aan de Jan van Zutphenstraat gesloten op grond van de Opiumwet. De politie trof op 3 oktober een hennepplantage in het pand aan met 560 hennepplanten. De woning is voor zes maanden gesloten.

Burgemeester Wienen merkt de aanwezigheid van een professionele hennepplantage in een woning aan als een ernstige verstoring van de openbare orde en heeft de woning daarom gesloten. Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie wordt ook door de gemeente krachtig, eenduidig en consequent in de strijd tegen de georganiseerde drugshandel opgetreden.

Sinds 2010 is het Regionaal Inlichtingen en Expertise Centrum Noord-Holland actief. Dit is een intensief samenwerkingsverband tussen gemeenten, politie, justitie, belastingdienst en andere overheden om gezamenlijk georganiseerde criminaliteit aan te pakken.