Opening zonnedak Spaarnezaam

0

Sinds 9 november produceren 261 zonnepanelen van coöperatie Spaarnezaam schone stroom. Op die dag sloot de installateur de panelen, die bovenop het dak van de Zijlpoort liggen, aan op het net.

Het gebouw is van de gemeente Haarlem, naast wat vroeger het monumentale postkantoor was. In dit eerste project van Spaarnezaam investeerden 36 coöperatieleden in de zonnestroomdelen. Een groot deel van hun stroomverbruik is nu C02-vrij en doordat ze een lagere prijs betalen, verdienen ze hun investering terug.

Spaarnezaam kon dit zonnedak binnen een jaar realiseren omdat de gemeente het dak van Zijlpoort beschikbaar stelde. Haarlem streeft ernaar om in 2030 CO2-neutraal te zijn. Ook elders in Haarlem hebben coöperaties zonnedaken gerealiseerd.

Het Zijlpoort-project wordt op dinsdag 29 november officieel geopend, in bijzijn van wethouder Cora Yfke Sikkema (duurzaamheid), wethouder Jur Botter (vastgoed), medewerkers van de gemeente, leden van Spaarnezaam en andere coöperaties, en vertegenwoordigers van de installateur.

Info
Locatie: Centrale hal gemeentekantoor Zijlpoort
Adres: Gedempte Oude Gracht 2
Dag en datum: dinsdag 29 november 2016
Inloop 15.30 u
Aanvang 16.00 u