DansClick 18 presenteert nieuwste generatie dansmakers met gratis drankje en meet & greet op het podium

0

Korzo biedt het publiek met succesformule DansClick een geweldige theaterervaring en presenteert de nieuwste generatie dansmakers. Een DansClick avond start met de introductie van de choreografen in videoportretten. Na de voorstelling wordt het publiek uitgenodigd op het podium om onder het genot van een drankje na te praten met de makers en dansers. De 18e editie van DansClick omvat een gevarieerde triple-bill die drie gloednieuwe choreografietalenten voor de eerste keer op tournee brengt. Maak kennis met inspirerende creaties van Dunja Jocic, Wubkje Kuindersma en Rutkay Özpinar. Op dinsdag 13 december treedt DansClick 18 op in de Toneelschuur te Haarlem.

Dunja Jocic, als danseres jarenlang een blikvanger bij Club Guy & Roni, verraste als choreografe met een reeks eigenzinnige dansprojecten en films. Don’t talk to me in my sleep is een even grappige als ernstige dansperformance over een man die samenwoont met zijn moeder. In hun kleine huis wisselen dagdromen over een vrij leven en zich herhalende patronen van irritatie en liefde elkaar af. In een filmische collage van huiselijke scènes zoekt Jocic naar de psychologische gevolgen van hun bijzondere samenzijn. Losjes geïnspireerd op de relatie tussen Andy Warhol en Julia Warhola.

“…briljante voorstelling…” Dagblad van het Noorden

Wubkje Kuindersma keerde na jarenlang als danseres en choreografe gewerkt te hebben in het buitenland in 2014 terug naar Nederland. Hier maakte ze twee stukken voor Korzo’s platform voor Haags choreografietalent Here we live and now. Grote verrassing was het krachtige spiegelduet doubleyou. Uitgangspunt is het schilderij La réproduction interdite van René Magritte, het schilderij waarin een man in de spiegel naar de achterkant van zijn hoofd kijkt.

“een ragfijn spiegelduet over identiteit en het mysterie achter de werkelijkheid.” de Volkskrant

Rutkay Özpinar danste o.a. bij De Dutch Junior Dance Division van Thom Stuart en Rinus Sprong en Introdans. Hij werd door Korzo uitgenodigd om een duet te maken voor Voorjaarsontwaken 2015. Grip is een persoonlijk verhaal over twee mensen die elkaar voor een tijd verliezen. Steeds keren ze terug naar het moment van afscheid. Gedachtes worden overheerst door herinneringen, door rusteloze dromen. Wat ooit liefde was, wordt langzaam een obsessie.

“…een indringend en ontroerend relaas van een talentvolle choreograaf.” Dans Magazine

info & tickets
di 13 dec, 20.30 | Toneelschuur: www.toneelschuur.nl / 0235 17 39 10

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)