Lijnen in het nieuwe jaar? Niet doen!

0

‘Meer weten over eten’ alternatief voor populair voornemen

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar vol goede moed met een dieet. De extra kilootjes moeten er weer af. Niet zelden zijn ze binnen no time weer terug bij af. De goede voornemens ten spijt, diëten is niet de oplossing. Kennis over eten en wat het met je lijf doet wél.

‘Meer weten over eten’ is een initiatief van Diana Roos en Suzanne Rotteveel. In deze workshops behandelen zij actuele voedingsthema’s zoals gluten, koolhydraten, natuurlijk zoet, hormonen, plantaardige voeding en energie.

Kenmerkend voor hun werkwijze is de diepgang op het onderwerp door eerst veel kennis te delen en dan de praktijk te toetsen in de keuken met recepten. Een praktisch lerende en motiverende combinatie.

‘Meer weten over eten’ helpt antwoorden te vinden op actuele vragen als ‘wat is nu écht het effect van koolhydraten en suiker?’, ‘waarom eet iedereen opeens glutenvrij?’, ‘ik wil meer variëren zonder vlees en de bekende vleesvervangers en ‘zijn hormonale klachten te beïnvloeden met voeding?’

In januari start weer de eerste workshop die het thema voeding & hormonen behandelt. Deelnemers krijgen inzicht in de werking van de belangrijkste hormonen en leren symptomen herkennen wanneer ze uit balans zijn. Met de praktische informatie over de juiste voeding gaan de deelnemers vervolgens de keuken in om lekkere gerechten te maken die een helpen het hormoonsysteem in balans te brengen.

Diana (Studio Roosmarijn) en Suzanne (Oogstgoed) delen de passie voor natuurlijke en pure voeding. Met hun achtergrond als natuurvoedingskundige en ervaring in de keuken, bieden ze je inzichten in de effecten van voeding waarmee je voor jezelf kunt bepalen wat je wel en niet wilt eten.

Begin het jaar goed en kies voor blijvende verandering en leer gezond koken.

Agenda 2017

 1. Hormonen & voeding – 17 januari (18:00 – 22:00)
  Last van PMS-klachten, opvliegers, zweetaanvallen, onregelmatige cyclus? Weet wat je eet! We vergroten je kennis en laten je zien hoe voeding je hormonen kan beïnvloeden. We gaan lekkere gerechten maken die een gunstig effect op je hormoonhuishouding hebben.
 2. Gluten & koolhydraten – 14 februari (18:00 – 22:00)
  Wat zijn het precies en wat doen ze met je lijf? Moet je ze nu wel of niet eten? Zoals dat gaat met hypes, je vraagt je af wat waar is en of jij er ook wat mee moet. Met de ervaring uit deze workshop kun je zelf bepalen of je gluten en koolhydraten wil eten en hoe je ze bereidt.
 3. Energiek met natuurlijke voeding – 14 maart (18:00 – 22:00)
  Puur en onbewerkt eten geeft energie en gevoel van vitaliteit. Zelfs klachten als gevoelige en geprikkelde darmen kunnen verminderen door volwaardige voeding. Kruiden helpen je lichaam te reinigen. Ontdek welk effect voeding heeft op je gezondheid en hoe reiniging kan ondersteunen.
 4. Minder vlees, meer plantaardig – 18 april (18:00 – 22:00)
  De Gezondheidsraad en veel dieetgoeroe’s roepen het; eet meer groente en minder vlees. Waarom zijn groenten toch zo belangrijk? En hoe pas je dat praktisch toe in je keuken zonder terug te vallen op de bekende vleesvervangers?
 5. Natuurlijk zoet – 16 mei (18:00 – 22:00)
  Ook gek op zoet maar op zoek naar gezonde alternatieven? Natuurlijke suikers zijn net zo smakelijk en de energiedips blijven je bespaard! Je krijgt inzicht in de werking van suikers en koolhydraten en hoe ze vermoeidheid in de hand werken. In de keuken leer je hoe te bereiden met alternatieve suikers.

Locatie: Studio Roosmarijn, Haarlem
Kosten: €45,- p.p.*

Meer informatie en inschrijven: meerwetenovereten.blogspot.nl.
06–20608449 of 06–24090303 meerwetenovereten@gmail.com.

* Meer workshops volgen? Wie zich inschrijft voor 2 of meer workshops betaalt €40,- per keer!