Nieuw concept in Haarlem Oost

0

Vanaf vrijdag 9 december kunt u iedere vrijdag terecht in Coffeemania voor Naaicafé en Eetcafé Turquoise. Het naaicafé is een gezellig plek waar u terecht kunt voor alles wat met naaien te maken heeft. In het eetcafé kunnen buurtbewoners genieten van een driegangen menu voor € 7,-.

Turquoise is een coöperatie die gerund wordt door wijkbewoners van Parkwijk. Vanaf vrijdag 9 december starten zij een naai- en eetcafé op bij Coffeemania. Turquoise is opgezet op initiatief van Dock. Sinds een aantal jaar is er een groep vrijwilligers zeer actief binnen DOCK. Rozien Khalil, begeleider van deze groep, kwam op het idee om ze verder te helpen en met elkaar een sociale coöperatie op te zetten. De gemeente Haarlem en de woningcorporaties waren enthousiast en zo is het initiatief van start gegaan. Dock begeleidt de coöperatie de eerste periode, totdat ze op eigen benen kan staan. Er zijn 11 deelnemers zeer enthousiast aan de slag gegaan. Ieder richt zich op zijn of haar talent en samen vormen zij één onderneming. De komende maanden experimenten zij met diverse activiteiten in Coffeemania.

Buurtbewoners kunnen elke vrijdag in het naaicafé gebruik maken van de naaimachines en kunnen hier hulp bij krijgen. Ook neemt het naaicafé opdrachten aan voor het repareren van kleding, het maken van kussens of gordijnen en het ontwerpen van traditionele feestjurken. Kortom, kom eens een kijkje nemen!

’s Avonds gaat het eetcafé open voor een wekelijks wisselend driegangen menu, klaargemaakt door een team van fantastische koks uit de wijk.

Wanneer?
Naaicafé Turquoise: Elke vrijdag 10:00-17:00
Eetcafé Turquoise: Elke vrijdag 17:00-19:00

Waar?
Coffeemania, Prinses Beatrixplein 51, Haarlem.
Meer informatie en reserveren diner:
www.facebook.com/TurquoiseCooperatie
TurquoiseCooperatie@gmail.com 06-12059454

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)