Al meer dan 1000 aanmeldingen voor de Santa Run Haarlem

0

Op vrijdag 16 december 2016 a.s. vindt de derde editie van de SantaRun Haarlem plaats, het ludieke hardloopevenement in de binnenstad van Haarlem. Met nog iets meer dan een week te gaan, hebben zich al meer dan 1000 Santa’s ingeschreven voor deze Haarlemse FunRun.De opbrengst is bestemd voor drie goede doelen voor kinderen. Er is nog een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar, voor iedereen die zin heeft in een geweldige avond.

De SantaRun wordt georganiseerd door de Rotaryclub KennemerLaat. De deelnemers leggen, verkleed als kerstman of -vrouw, een parcours af van drie of zes kilometer door de gezellige Haarlemse binnenstad. Om 19.00 uur vindt op de Grote Markt de spetterende warming-up plaats, verzorgd door Jeffrey Vernimmen van sportschool People Made to Move en Kenneth Leeuwin van Smile Sport Haarlem. Om 19.30 uur wordt het officiële startschot gelost. De SantaRun wordt afgesloten met de leukste kerstborrel van Haarlem in Café Studio op de Grote Markt. Deze Santa Party is toegankelijk voor iedereen en gaat door tot in de late uurtjes.

Kinderen kunnen al voor € 5 mee doen
De voorinschrijving loopt tot en met 15 december. Men kan individueel deelnemen, maar natuurlijk ook met het sportteam, collega’s of kroegmaatjes. Volwassenen schrijven zich voor 10 euro in en voor studenten is er een aangepast tarief.

Drie goede doelen SantaRun Haarlem
De hardlopende Santa’s steunen met hun inschrijfgeld drie goede doelen met het thema Kinderen.

Stichting Bretels zet zich in voor gezinnen in de regio Haarlem die een of beide ouders gaan verliezen of hebben verloren. Met een plan op maat per gezin en samenkomsten voor volwassenen en kinderen bieden zij deze doelgroep houvast in een moeilijke periode. Femke, Suzanne en Nicky zijn de oprichters van deze Stichting. Zij weten waar zij het over hebben, want zij verloren zelf hun moeder Els op jonge leeftijd.

Medical Checks for Children biedt medische zorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar in scholen en weeshuizen in ontwikkelingslanden. Doel is het het voorkomen van ziekten, het beschermen en bevorderen van de gezondheid en het herstel bij ziekte bij deze bijzonder kwetsbare groep kinderen. Jaarlijks zendt MCC ongeveer 120 vrijwilligers uit. Deze groep bestaat zowel uit medici als niet-medici, die jaarlijks meer dan 10.000 kinderen een grotere kans op een gezonde toekomst bieden.

Challenge Day zet zich in voor jongeren die zich onveilig voelen op school. Challenge Day is een dag vol emotie waarin er onderling meer bewustzijn wordt gecreëerd, meer respect ontstaat, vriendschappen worden beklonken of versterkt en ruzies worden bijgelegd. Kinderen in Haarlem en omgeving kunnen zelf hun klas of school aanmelden voor een Challenge Day (op televisie bekend als Over de Streep).

Het leukste bedrijfsuitje van het jaar
Voor bedrijven is er een groot aantal sponsorpakketten met diverse exposure-mogelijkheden beschikbaar, beginnend bij € 250,- voor 10 startbewijzen met kerstmanpakken (voor het geval men niet in de gelegenheid is zelf een geheel eigen Santa look te creëren). Een avond SantaRun Haarlem is bijdragen aan drie prachtige goede doelen èn een waanzinnige avond met collega’s.

Wil je meer informatie, ga dan naar de website santarunhaarlem.nl.