Aanhouding inbreker en aanrijding politieauto

0

Een 18-jarige man is donderdag rond 13.45 uur aangehouden na een poging inbraak bij een woning aan de Malthusstraat in Haarlem.

Getuigen hadden twee mannen zien inbreken en wisten één van de twee verdachten te pakken. Agenten hebben de man, wonend in Haarlem, aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De andere verdachte is ondanks een zoekactie in de omgeving niet meer aangetroffen.

Aanrijding
Agenten die onderweg waren naar de melding kwamen in botsing met een auto op de Schalkwijkerstraat. Het dienstvoertuig had geen sirene aan: wel zwaailichten. De sirene was uitgezet om de komst van de politie niet van ver af aan al aan te kondigen. Eén agent en de bestuurder van de auto zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De afdeling verkeersondersteuning (VOA) van de politie stelt een onderzoek in naar de aanrijding.

- Advertentie -