Vragenuurtje en oogdruppel instructie voor mensen met Glaucoom

2

woensdag 25 januari tussen 13.00 en 15.30 uur

De ledengroep Glaucoombelangen van de Oogvereniging verzorgt een keer in de drie maanden een vragenuur en oogdruppel instructie in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp.

Tijdens dit vragenuur zijn twee leden van de vereniging aanwezig. Iedereen die meer wil weten over de oogaandoening Glaucoom, kan hier zijn vragen stellen. Ook kunt u uitleg krijgen over hoe u het beste uw ogen druppelt.

Aanmelden
Wilt u komen naar dit vragenuur? Meldt u zich dan telefonisch aan via de polikliniek oogheelkunde (023)-2240120. Het vragenuur wordt gehouden op de polikliniek oogheelkunde (route 26) van het Spaarne Gasthuis te Hoofddorp.

Wat is Glaucoom
Glaucoom is een oogziekte die kan leiden tot blindheid. Daarom is het belangrijk om na uw 40e regelmatig uw ogen te laten controleren. Want van glaucoom merkt u meestal heel lang niets. U ziet nog scherp en lezen is geen probleem. Langzaamaan ontstaan er ‘blinde vlekken’. Bij een vergevorderd glaucoom is het alsof u door een buis kijkt. Met een goede behandeling kan de ziekte worden gestopt of vertraagd. Glaucoom kan worden behandeld met laser, oogdruppels of een operatie.

2 REACTIES

  1. De Nederlandse Vereniging van Glaucoompatiënten is in 2013 gefuseerd met enekle andere patiëntenorganisaties en is nu onderdeel van de Oogvereniging. Binnen deze Oogvereniging is de patiëtengroep Glaucoombelangen actief. Juiste benaming in het artikel lijkt me wel juist.

Comments are closed.