Roeland Fernhout speelt titelrol in Ivanov

2

Roeland Fernhout staat voor het eerst sinds zijn vertrek bij Toneelgroep Amsterdam weer in het theater in de Toneelschuur productie Ivanov. Regietalent Nina Spijkers (Phaedra’s Love, Don Carlos) kiest voor een klassieker van Tsjechov, maar zet deze naar haar eigen hand met een enorme hoeveelheid energie en humor, mede te danken aan de nieuwe tekstbewerking van Casper Vandeputte. Een Tsjechov om naar uit te kijken met naast Roeland Fernhout o.a. Hajo Bruins, Wendell Jaspers, Xander van Vledder en Tijn Docter.

Ivanov gaat op donderdag 2 maart in première in de Toneelschuur in Haarlem, is daar te zien vanaf zaterdag 25 februari tot en met zaterdag 4 maart en keert aan het einde van de landelijke tournee terug in Haarlem op vrijdag 14 en zaterdag 15 april. Rondom de voorstellingen zijn ook diverse extra activiteiten. Kaarten zijn te koop via www.toneelschuur.nl, aan de kassa van de Toneelschuur en telefonisch via 023 5173910 (ma t/m za geopend van 11.30 tot 21.45 uur, zondag 9.30 tot 21.45 uur).

Over Ivanov
Ivanov is een Russische landeigenaar, die voelt dat het leven hem door de vingers glipt. Hij heeft geen doel in het leven en heeft schulden gemaakt. Hij is ongelukkig en zijn vrouw is stervende. Hij zoekt afleiding en reuring bij de buren en hun prachtige dochter, Sasja, die totaal voor hem valt. Zijn omgeving probeert hem te herinneren aan zijn verantwoordelijkheden richting zijn vrouw en landgoed. Maar Ivanov voert een groter gevecht; namelijk een gevecht tegen de zwaarmoedigheid.

Nina Spijkers over Ivanov
“De personages van Tsjechov verlangen altijd extreem naar iets; liefde, verhuizen, geld, erkenning of in ieder geval verandering. Maar de mogelijkheden op het Russische platteland waren beperkt en dit leidde tot stilstand. Deze Ivanov gaat juist over het gevecht daartegen. Onze wereld raast. Overal is beweging. Overal is geluid. Overal is noodzaak. Overal zijn mensen. Overal zijn schermen. Onze wereld is er een die over je heen dendert als je niet uitkijkt. Wij staan niet stil omdat we niets kunnen, wij willen niets omdat er teveel kan. Ivanov is als een plant die teveel water krijgt en daardoor verzuipt.“

Extra bij Ivanov
Er zijn diverse extra activiteiten rondom Ivanov in de Toneelschuur. Zo is er op vrijdag 24 februari om 16 uur een gratis openbare repetitie in de benedenzaal van de Toneelschuur, waar het publiek getuige is van de laatste voorbereidingen voor de try-outs.

Leerlingen van het Sancta Maria volgen een educatief project rondom Ivanov en presenteren op vrijdag 3 maart om 19 uur hun interpretatie van Ivanov in het decor van de voorstelling. Toegang tot deze presentatie is € 2,50, in combinatie met een kaartje voor de voorstelling gratis. Na afloop van de voorstelling op 3 maart is er een gratis nagesprek onder leiding van de jongerenambassadeurs van de Toneelschuur.

Vrijdag 14 april, 18.30 uur presenteren Toneelschuur en Athenaeum Boekhandel in de Toneelschuur de literaire avond Boek & Schuur rondom Ivanov met literair gesprek, een diner, bezoek aan de voorstelling en een literair cadeau. Meer informatie over de extra activiteiten is te vinden op www.toneelschuur.nl.

Credits
Ivanov is een voorstelling van Toneelschuur Producties
tekst: Anton Tsjechov vertaling: M. Wiebes en Y. Bloemen bewerking: Casper Vandeputte regie: Nina Spijkers met: Roeland Fernhout, Hajo Bruins, Tijn Docter, Wendell Jaspers, Xander van Vledder, Minne Koole, Nimuë Walraven decor: Katrin Bombe kostuum: Bernadette Corstens licht: Casper Leemhuis geluidsontwerp: Timo Merkies met dank aan: Martine Manten foto: Annaleen Louwes

Meer informatie en speellijst: www.toneelschuurproducties.nl/ivanov.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)

2 REACTIES

Comments are closed.