Openluchttheater Caprera presenteert seizoen 2017

1

Meer aandacht voor klassiek, kinderen en college

Met een persbijeenkomst opende Caprera, openluchttheater en wandelpark in Bloemendaal, vandaag het nieuwe zomerseizoen. Caprera maakte het volledige programma van 2017 bekend en vandaag om 15.00 uur start de kaartverkoop. In de programmering voor 2017 is een verbreding en verdieping van het aanbod te zien. Nieuw in het programma zijn de reeks ‘Caprera Klassiek’, een voorstelling op 4 mei, een jazzfestival en een rijk aanbod voor kinderen.

Caprera organiseert dit jaar vier klassieke concerten op de zondagmiddag, met topmusici van Nederlandse bodem: violiste Isabelle van Keulen, pianist Ivo Janssen met de wereldberoemde Canto Ostinato, sopraan Johanette Zomer en een trioconcert van Lavinia Meijer (harp), Carel Kraayenhof (bandeon) en Michiel Borstlap (piano). Wie alle vier concerten tegelijk boekt binnen het abonnement, krijgt een flinke korting. Naast de matinee concerten staan er ook drie bijzondere klassieke avondvoorstellingen op het programma.

Caprera Kinderen & College
Caprera programmeert in dit seizoen één zondag per maand een kindervoorstelling, voor een vaste lage prijs van € 11,50. De reeks begint op Moederdag (zondag 14 mei) met Woezel & Pip. Het seizoen wordt afgesloten op 24 september met ‘Ik Sta Paf’, een meezingconcert met liedjes van Annie MG Schmidt. Nieuw is ook ‘Caprera College’, startend met een theatercollege van Leo Blokhuis (‘Summer of Love’, op 1 juli) en op 1 september geeft astronaut André Kuipers een ‘ruimtevaartcollege’, wij hopen onder een prachtige heldere sterrenhemel. Het is de bedoeling om deze lezingencyclus op termijn uit te breiden.

Theater na de Dam
Het zomerseizoen start dit jaar op 4 mei, de dag van de Nationale Dodenherdenking. Caprera organiseert die avond, na de herdenkingsdienst op de Eerebegraafplaats Bloemendaal, een ingetogen voorstelling met schrijfster Marion Bloem, naar het voorbeeld van het succesvolle ‘Theater na de Dam’.

Er zal deze zomer ook ruimte zijn voor jazz tijdens een jazzfestival op 27 mei, met optredens van o.a. Bruut, het New Cool Collective en soulzanger Steffen Morrison. Naast alle nieuwe voorstellingen staan er dit jaar ook weer de vertrouwde namen op het programma, zoals Racoon, Frank Boeijen, Wolter Kroes, Nielson en Caro Emerald, en er is ruimschoots aandacht voor cabaret met programma’s van onder andere Pieter Derks en Javier Guzman en Sanne Wallis de Vries.

1 REACTIE

Comments are closed.