Oprichting Rotaract Haarlem–Middenduin

0

Het tweede lustrum van Rc Santpoort – Brederode wordt opgeluisterd met de start van de Rotaract Haarlem – Middenduin. Daarmee is één van de grootste jongeren-vrijwiligersnetwerken ter wereld ook weer aanwezig in deze regio.

Rotaract is de jongerenafdeling van Rotary, een serviceclub van young professionals (werkenden en studerenden) tussen de 18 tot 35 jaar die naast hun werk of studie iets meer voor de maatschappij willen betekenen: voor elkaar, voor de omgeving en voor de wereld. In één van de uitgangspunten van Rotaract staat het zo: service above self. Een mooi principe in een tijd waarin individualisme overheerst en veel mensen het zelf moeten uitzoeken. Dan is het goed om een plek te hebben waar je samen met en van anderen kunt leren. Dát is Rotaract: een club waarin je mensen ontmoet waar je van op aan kunt. Vanaf april is Rotaract dus ook weer actief in onze regio.

Aanleiding voor de oprichting van Rotaract Haarlem-Middenduin is het 10-jarig bestaan van Rotaryclub Santpoort-Brederode. Deze club is zelf ook een dynamische en vernieuwende club. De leden zoeken telkens naar nieuwe mogelijkheden om hun idealen te verwerkelijken. Kortweg is dat “Samen de wereld een beetje beter maken”. Het maakt dat Rotaryclub Santpoort-Brederode veel jonge leden heeft en juist daardoor veel aandacht heeft voor jeugd en jongeren.

Ik ben bijna mijn hele leven als docent met de jeugd bezig geweest. Rotary heeft de naam een oude mannenclub te zijn. En soms lijkt dat ook terecht. Maar de idealen van Rotary zijn van alle tijden. En misschien nu wel meer nodig dan ooit. We moeten het toch samen rooien in dit land. Rotary is een club zonder politieke or religieuze kleur. Wat ons verbindt is onze inzet om de samenleving iets beter te maken. Dat doen we op vele manieren. Het starten van een Rotaract club voor jonge mensen is daar één van” aldus Edward van der Zwaag, voorzitter van RC Santpoort-Brederode.

Daarnaast ondersteunt de club jaarlijks een Sinterklaasviering in een buurthuis in Haarlem Noord, helpt zij tijdens NLDoet bij Stichting Ons Tweede Thuis De Wollewei in Haarlem en organiseert speciale vakantiedagen voor kinderen die niet op vakantie kunnen. Bovendien is RC Santpoort-Brederode de bedenker en oprichter van het Haarlemse Kennemer Goede Doelen Gala wat tweejaarlijks plaatsvindt in de Stadsschouwburg van Haarlem. Dit jaar gaat de opbrengst naar een regionaal project van Stichting Het Vergeten Kind, Lijn 5, een opvanghuis voor jongens en meisjes in Driehuis.

Meer info via: www.rotary.nl/santpoortbrederode en www.rotaract.nl.

- Advertentie -