Nachtgasten met ‘Schrijvers op de vloer’

0

Op Open Ochtend in de Bibliotheek op het station

Elke laatste donderdag van de maand organiseert de Bibliotheek op het station de ‘Open Ochtend…’. Inspiratiesessies waarbij we mensen meer inzicht bieden in hedendaagse onderwerpen als nieuwe media, creativiteit en ondernemerschap. Deze keer vindt de Open Ochtend in verband met Koningsdag niet op donderdag plaats maar op woensdag 26 april.

Laat je verrassen met improvisatietoneel en goede verhalen! Yorick Zwart, een van de Nachtgasten, zal je alles vertellen over de Nachtgasten-methode en het nieuwe programma ‘Schrijvers op de vloer’. De Open Ochtend vindt plaats in de Bibliotheek op het station (middenperron 3/6) op woensdag 26 april, aanvang 8:00 uur. De inspiratiesessie is gratis bij te wonen, maar reserveer in verband met de te verwachten belangstelling je kaartje online via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

De Nachtgasten zijn een nieuw ontwikkelingstraject gestart: Schrijvers op de vloer. Afwisselend zullen jonge schrijvers een verhaallijn schrijven. Iedere voorstelling wordt compleet geïmproviseerd, waarbij het publiek meer weet dan de acteurs op het toneel. Dit leidt tot grappige, pijnlijke en ontroerende momenten. De schrijver zal iedere voorstelling in de zaal zitten om te zien wat er allemaal gedaan kan worden met zijn of haar verhaallijn. Op basis van deze avonden, wordt het verhaal verder uitgewerkt met als doel een volwaardig toneelstuk te creëren dat in de toekomst op de planken wordt gebracht.

Nachtgasten
Sinds een jaar of vier bestormen de Nachtgasten, vergezeld van gastacteurs, de Nederlandse theaters, waarbij avond aan avond een gevecht op leven en dood losbarst om de mooiste rollen. De formule is eenvoudig, de uitvoering vereist het uiterste van de spelers. Vier acteurs kruipen in de huid van personages die ze nog niet kennen, terwijl het publiek wél deelgenoot is gemaakt van alle personages en hun verhaal. Nachtgasten is de improvisatie hit van Nederland: meer dan 200 voorstellingen en honderden gastacteurs verder kan het publiek niet genoeg krijgen van de acteurs die er al improviserend achter moeten zien te komen in welk verhaal ze zich bevinden.

Nachtgasten is als afzwemmen; je durft niét, je moet wél. Maar als je eenmaal koppie onder bent, wil je nog een keer en nog een keer.” Actrice Sigrid ten Napel

Info
Woensdag 26 april | 8:00 – 9:00 uur | Gratis
de Bibliotheek op het station

Schrijvers op de vloer is op zondag 14 mei om 20:00 uur bij te wonen in de Toneelschuur.

Voordeel met je biebpas op 14 mei € 2,-. De voorstelling voor Bibliotheekleden bedraagt € 15,50 in plaats van € 17,50.

Zie voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl en
www.toneelschuur.nl/theater/schrijvers-op-de-vloer.