Extra matinee voorstelling voor Starring #20

0

De kaartverkoop voor Starring #20, Romeo & Julia verloopt zeer succesvol. Alle avondvoorstellingen op 20 t/m 22 april zijn inmiddels uitverkocht. Daarom is er een extra matineevoorstelling ingepland op zaterdag 22 april om 15.00 uur. Starring is de jaarlijkse jongeren theaterproductie van de Toneelschuur Producties. Onder begeleiding van jonge theatermaker Nina de la Parra spelen vijftien jongeren, uit Haarlem en omstreken, deze razendsnelle tragikomedie Romeo & Julia met een twist in de cast.

Romeo & Julia: hij is 17, zij is 13. Ze ontmoeten elkaar op zondag, trouwen op maandag en donderdag zijn zij dood. Hoe snel kan het gaan? Een onmogelijke liefde versterkt door de wereld om hen heen, waar families, bedienden en de wetten van de kerk levens lijken te bepalen.

De voorstellingen van Starring # worden voor en door jongeren gemaakt, onder begeleiding van een professionele regisseur en de ervaren medewerkers van Toneelschuur Producties. Elke Starring # voorstelling is anders: de regisseur kan kiezen voor bewegingstheater of dans, maar ook een stuk van Shakespeare kan het uitgangspunt vormen. Voor talentvolle, jonge regisseurs zoals Thibaud Delpeut, Daria Bukvić, Casper Vandeputte en Olivier Diepenhorst vormden hun versies van Starring # een eerste kennismaking met Toneelschuur Producties.

In Starring #20, Romeo & Julia spelen: Maarten Alphenaar, Morris Boers, Ashley Bosman, Florine van Driessen, Dirkje Duwel, Asha de Groot, Tabor Idema, Rosalien Manderscheid, Renée van Rookhuizen, Mara Smelt, Joep Storteboom, Vere Stuij, Sara Visser, Emily Walter en Ylke van der Zwet.

Nina de la Parra (1987) is regisseuse, zangeres en comedian. Ze regisseert in Duitsland en Nederland en staat regelmatig met haar jazz-stand up comedy show Nina’s Songs for the Brokenhearted op de planken. De la Parra studeerde een jaar Shakespeare in Stratford-upon-Avon, Engelse & Duitse literatuur, en studeerde in 2015 cum laude af van de regie-opleiding in Essen/Bochum. In september 2016 ontving zij de Sylvia Kristel Award.

Starring#20, Romeo & Julia wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Fonds Podiumkunsten, Prins Bernard Cultuurfonds, Stichting J.C. Ruigrok, gemeente Haarlem en de Nolte Stichting.

Info
De extra voorstelling van Starring#20, Romeo & Julia van Toneelschuur Producties/Nina de la Parra is te zien op za 22 april. De voorstelling begint om 15.00 uur in de Toneelschuur, Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem. Kaarten (vanaf € 10, € 11 en € 13) zijn te koop bij de Toneelschuur, via www.toneelschuur.nl of 023 5173910.