Open dag Bosje van Broekens bij Driehuis op 30 april

0

Jarenlang hebben Lieneke Broekens-Verwer en haar broer Maarten Verwer het bosje achter hun huis aan de Driehuizerkerkweg 27 ìn Driehuis gekoesterd. Om de toekomst van dit bosje veilig te stellen hebben zij in 2005 het eigendom overgedragen aan Landschap Noord-Holland.

Het is een bosje met veel natuur. Er groeien vooral veel stinsenplanten zoals daslook en boshyacint. Rondom het gebied is een takkenril gemaakt waarin allerlei vogels broeden. Helaas is het terreintje niet toegankelijk voor wandelaars. Het is daar te klein en te kwetsbaar voor. Om deze mooie plek toch te kunnen bezichtigen is er op zondag 30 april 2017 een open dag. Het Bosje van Broekens is dan open van 10.00 uur tot 16.00 uur. De boswachter en enkele vaste vrijwilligers kunnen u van alles vertellen over dit mooie plekje.

De toegang is gratis voor Beschermers. Van bezoekers die geen Beschermer zijn vragen wij een kleine vrijwillige gift. Met deze giften kunnen wij het Bosje in de toekomst net zo goed beheren als nu.

De ingang is te vinden aan de Waterlandweg in Driehuis, vlak voordat de weg overgaat in een fietspad. De ingang is aangegeven met welkom-vlaggen. Er is hier geen parkeermogelijkheid voor auto’s. Deze kunt u elders in de wijk parkeren.