Cloud Control in de Vishal

0

Hans van Bentem en Luuk Bode bundelen hun krachten in de Vishal. Samen realiseren zij in deze prachtige ruimte een Gesamtkunstwerk waarin bestaand werk samenkomt als nieuw geheel. De tentoonstelling opent op zondag 14 mei en is te zien tot en met 11 juni 2017.

Luuk Bode en Hans van Bentem kennen elkaar van exposities bij Showroom MAMA te Rotterdam en waren ooit onderdeel van het illustere genootschap de Artoonisten. Een groep kunstenaars die elkaar vonden in een combinatie van popcultuur en ambacht. Daarna volgden ze ieder hun eigen pad. Luuk Bode ontwikkelde zich in de schilderkunst met steeds abstracter werk. Hans van Bentem ontplooide zich als beeldhouwer, waarbij zijn barokke aanpak steeds groteskere vormen aannam.

Ze hielden elkaar altijd in het oog met wederzijds respect voor elkaars werk en altijd van plan de krachten ooit weer te bundelen. In de Vishal grijpen ze die kans. Samen realiseren zij in deze prachtige ruimte een Gesamtkunstwerk waarin bestaand werk in grote gebaren samenkomt als nieuw geheel.

De Vishal
De Vishal – ruimte voor beeldende kunst in Haarlem – is met circa 150 aangesloten leden de grootste kunstenaarsvereniging van Haarlem en biedt alle aangesloten professioneel werkende kunstenaars een voor Haarlem uniek podium.

De Vishal ontvangt financiële steun van de gemeente Haarlem.

Advertentie