Partnerschap BankGiro Loterij en Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem verlengd

0

Het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem is verheugd en trots te melden dat de BankGiro Loterij heeft besloten het museum de komende jaren te blijven ondersteunen. De BankGiro Loterij, dé cultuurloterij van Nederland, verlengt haar partnerschap met het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem met vijf jaar.

Sinds 2008 heeft Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem in totaal ruim 2,5 miljoen euro ontvangen van de BankGiro Loterij. In 2017 is deze samenwerking geëvalueerd. De positieve aanbeveling voor voortzetting van de relatie is door de Raad van Commissarissen van de BankGiro Loterij overgenomen. In de periode 2018 tot en met 2022 kan het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem wederom een jaarlijkse bijdrage tegemoet zien voor het in stand houden en het toegankelijk maken van de collectie. Ann Demeester, directeur van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem, is meer dan verheugd over de verlenging van de samenwerking met de BankGiro Loterij: “Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij hebben wij de afgelopen jaren drie meesterwerken van Frans Hals kunnen restaureren en zal eind dit jaar een unieke en eenmalige tentoonstelling over humor in de Gouden Eeuw te zien zijn.

De toekomst
Met de verlenging van het partnerschap met nog eens vijf jaar, zorgt de BankGiro Loterij er voor dat het museum zijn toekomstplannen verder kan ontvouwen. Het huidige Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem worden in 2018 één museum. Het samengaan van het huidige Frans Hals Museum, met topstukken uit de Gouden Eeuw, en De Hallen Haarlem, waar internationale ontwikkelingen in de hedendaagse kunst worden getoond, resulteert in één museum met een vernieuwde en spannende programmering dat voor iedereen toegankelijk is. De steun van de BankGiro Loterij, gericht op het in stand houden en toegankelijk maken van de collectie, draagt hieraan bij.

Michiel Verboven, managing director van de BankGiro Loterij: “Wij hebben vertrouwen in de nieuwe visie op de toekomst en dragen graag bij aan het versterken van beide museumlocaties. Het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem en de loterij zijn al bijna tien jaar succesvol partners van elkaar. Het museum heeft bijzondere en onderscheidende collecties en weet al jaren veel bezoekers aan zich te binden.

Tentoonstelling
De eerste tentoonstelling die mede dankzij de BankGiro Loterij opent, is De Kunst van het lachen. Humor in de Gouden Eeuw. De tentoonstelling biedt met topstukken van onder andere Rembrandt, Frans Hals, Jan Steen en Judith Leyster voor het eerst een overzicht van humor in de Nederlandse zeventiende-eeuwse schilderkunst. Zelden zijn er meer humoristische schilderijen gemaakt dan in de Nederlandse Gouden Eeuw. Ondeugende kinderen, dwaze boeren, malle dandy’s en drinkebroers, kwakzalvers, koppelaars, luie dienstmeiden en lustige dames – ze figureren in grote getalen in topstukken uit de Gouden Eeuw. De tentoonstelling is van 11 november 2017 tot en met 18 maart 2018 te zien in het Frans Hals Museum. Vanaf 18 januari 2018 met een interventie van de hedendaagse kunstenaar Nedko Solakov.