Maester wint vierde editie Present Your Startup

0

Recordbedrag aan investeringen opgehaald tijdens Haarlems startup-event

Maester is de gelauwerde winnaar van de startup-wedstrijd Present Your Startup. Het online trainingsplatform heeft 420.000 euro ‘live’ binnengehaald tijdens de finale. Stagefinder was de winnaar van de publieksprijs. De finale, die nauwelijks onderdeed voor een première van een Hollywoodfilm, vond plaats op woensdag 22 november in Pathé Haarlem.

Uit een selectie van honderd aanmeldingen, gingen zes finalisten de strijd aan. Bijzonder was dat er live op het podium niet alleen geïnvesteerd kon worden door de elfkoppige jury, maar ook door honderd angels (investeerders) van over de hele wereld via een livestream. Biedingen werden gedaan via een zogenaamd buzzmaster-systeem, dat via de smartphone werkt.

Tim van Pappeldam, CEO van Maester, wint een reis naar en verblijf in New York tijdens de Amerikaanse Present Your Startup, aangeboden door de Rabobank. Ook krijgt de winnaar de kans om te spreken met de topspecialisten van Rabobank Nederland op het gebied van innovatie. “Echt awesome dat we hebben gewonnen”, zegt Van Pappelendam. “Dat we door zo’n kundige jury zijn verkozen tot winnaar, is voor ons de bevestiging dat we op de juiste manier bezig zijn. De toegezegde investeringen gaan ons zeker helpen om van Maester een nog groter succes te maken”.

Publieksfavoriet Stagefinder won niet alleen de publieksprijs, die recht geeft op deelname aan het Nederlands Kampioenschap Pitchen, maar voert achter de schermen ook nog gesprekken over een investering van 200.000 euro. Carrièreplatform Tinkr haalde live een investering van 40.000 euro op en bezorger van ambachtelijk Italiaans ijs Nijsje is inmiddels in gesprek met vier geïnteresseerde investeerders.

Springplank
Het was een zeer spannende race”, vertelt organisator van Present Your Startup Nederland, Valerie Vallenduuk. “Maar ik denk dat de finalisten en zeker de winnaars erg tevreden kunnen zijn met de uitkomst.” In de drie eerdere edities is er door de winnaars in totaal 4 miljoen euro opgehaald aan investeringen. De verwachting is dan ook dat de totale hoogte aan investeringen nog flink zal stijgen na het event.

Vorig jaar ging de eerste prijs naar NoFoodWasted, later ook winnaar van de NRC Impact Award. De winnaar van 2015 Zivver heeft inmiddels 35 man personeel en recent in een tweede investeringsronde 3 miljoen euro opgehaald. Vallenduuk: “Ieder jaar proberen wij de beste startups te selecteren. Het is mooi om te zien dat we elk jaar weer pareltjes van buiten de Amsterdamse startupscene weten te vinden én deze verbinden met (internationale) investeerders.

Internationale gast
Gastheer was de 24-jarige John Henry uit Herlem (NewYork). Hij verkocht zijn eerste startup twee jaar geleden en is nu zelf investeerder. Sidekicks waren Bernadette Dengler, beheerder van het buzzmaster-systeem en organisator Valerie Vallenduuk die investeringen binnenkreeg via Whatsapp. Ook aanwezig was topondernemer Dick Kol, die de jurymicrofoon bewaakte en tevens een catchbox-microfoon het publiek letterlijk in kon gooien als een investeerder zich kenbaar wilde maken.

Bovendien waren de volgende elf juryleden aanwezig:

Valerie Frissen van SIDN fonds
Niels van Aalten van Holland Ventures
Quintin Schevernels van Qsentie Ventures
Jan Feenstra van Rabobank Haarlem
Edwin de Ron van Rabobank Nederland
Erik Schut van BFly Ventures
Michiel Geerdink van Haarlemvalley Capital
Wendy van Ierschot van VIE tech Capital
Marielle Wiegmans van Crowe Horwath
Jasper Gorter van Renga Invest
August de Vocht, de winnaar van 2016 met NoFoodWasted

De finalisten
De volgende zes start-ups behoorden tot de finalisten:
FiftyCo van Valborg Korthals Altes
Besized van Pauline Roelofs
Maester van Tim van Pappelendam
Stagefinder van Michael Salmagne
Nijsje van Bashar Al Badri
Tinkr van Quincy Dalh

Over Present your Startup
Present Your Startup is een acceleratorprogramma en een succesvol pitchevenement uit Haarlem, opgezet door Valérie Vallenduuk in 2014. Het platform koppelt start-ups aan kapitaal door het organiseren van evenementen, het begeleiden van start-ups en het vinden van juiste financiering. Het platform stond eerder bekend onder de merknaam Haarlemvalley®. De eerste twee edities van het pitchevenement werden georganiseerd onder deze naam. In 2016 is ervoor gekozen om verder te gaan als Present Your Startup®. De naam Haarlemvalley wordt nog steeds gebruikt voor de incubator, gevestigd bij de Rabobank in Haarlem en het fonds Haarlemvalley Capital. Inmiddels is Present your Startup actief in zeven Nederlandse regio’s, het Caribisch gebied en New York.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)