Straal als acteur in de Toneelschuur

0

Jonge acteurs gezocht voor Starring #21: Affluenza

Starring, dé jongeren theaterproductie van Toneelschuur Producties, beleeft alweer haar 21ste editie. Toneelschuur Producties is op zoek naar jongeren tussen de 15 en 21 jaar die van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 april 2018 mee willen spelen in Starring #21: Affluenza, geregisseerd door Loek de Bakker.

Iedereen tussen de 15 en 21 jaar kan zich opgeven voor de audities. Acteerervaring is niet nodig, enthousiasme wel! We zijn op zoek naar spelers die niet verlegen zijn: levensgenieters, waaghalzen en dandy’s, die het leuk vinden om te acteren. Muzikaal zijn/kunnen zingen is een pré.

Inschrijven voor de audities van Starring #21: Affluenza kan vanaf november tot en met vrijdag 19 januari 2018. Stuur een e-mail naar starring@toneelschuur.nl met daarin je naam, adres, telefoonnummer, mobiele nummer, e-mail, leeftijd, school en eventuele theaterervaring.

De audities vinden plaats op zondag 28 januari 2018 in Haarlem. Jongeren die worden uitgenodigd om mee te spelen repeteren vanaf woensdag 31 januari 2018 tot donderdag 19 april elke woensdagavond en zondag aan Starring #21: Affluenza. De voorstellingen worden van donderdag 19 t/m zaterdag 21 april 2018 gespeeld in de Toneelschuur in Haarlem.

Over Affluenza
Starring #21: Affluenza is losjes gebaseerd op Oscar Wildes roman The picture of Dorian Gray en gaat over de grenzen van de moraal.

De jonge, knappe Dorian Gray laat een portret van zichzelf schilderen door de beroemde Basil Hallward. Als Dorian het meesterwerk ziet, wenst hij dat hij er eeuwig zo uit zal blijven zien. Dorian leeft hard, extravagant en gaat alle grenzen te buiten. Niets treft hem. Hij blijft jong, terwijl het portret steeds monsterlijker wordt. Maar zoals voor alles zal de prijs eens moeten worden betaald.

Regisseur Loek de Bakker trekt Dorian Gray uit het Victoriaanse Londen van de 19de eeuw en houdt samen met tien Haarlemse jongeren dit duistere sprookje tegen het licht. Wat als het leven maar een spelletje is? Als we alles kunnen doen waar we zin in hebben, zonder consequenties? Een scherpe voorstelling over uiterlijke schoonheid, kunst en onze duistere kanten.

Over Loek de Bakker
Loek de Bakker studeerde in 2016 af aan de Regieopleiding van
 de Toneelacademie Maastricht. Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij Toneelgroep Oostpool (Lulu, regie: Marcus Azzini) en het Nationale Toneel/NTjong (The summer of ’96, regie: Casper Vandeputte). Zijn afstudeervoorstelling Hedda was een eigenzinnige bewerking van Ibsens klassieker Hedda Gabler. In zijn voorstellingen zoomt Loek in op menselijk gedrag in al haar absurdisme en extremiteit. Hiervoor creëert hij hyper esthetische werelden vol strakke regels en wetten. Terugkerend thema is de mens die zich, bewust van ‘de ander’, krampachtig vastklampt aan een pose. Vorig seizoen werkte hij als regieassistent bij Lord of the Flies het Nationale Toneel/NTjong, regie: Noël Fischer en maakte hij in het Schuur Atelier van Toneelschuur Producties de voorstelling This will end in tears.

Over Starring #
De voorstellingen van Starring # worden voor en door jongeren gemaakt, onder begeleiding van een professionele regisseur, de ervaren technici en productiemedewerkers van Toneelschuur Producties. Elke Starring # voorstelling is anders: de regisseur kan kiezen voor bewegingstheater of dans, maar ook een stuk van Shakespeare kan het uitgangspunt vormen.

Voor talentvolle, jonge regisseurs zoals Thibaud Delpeut, Daria Bukvić, Casper Vandeputte en Olivier Diepenhorst vormden hun versies van Starring # een eerste kennismaking met Toneelschuur Producties. Haarlemse jongeren, die veelal geen of weinig spelervaring hebben, kunnen aan den lijve ondervinden hoe een theatervoorstelling tot stand komt. Inmiddels zijn de eerste spelers van Starring # afgestudeerd aan de toneelschool!