Frans van Haastert wint prijsvraag jubilerend Ons Bloemendaal

0

De prijsvraag van Stichting Ons Bloemendaal met als thema ‘Maak Bloemendaal (nóg) mooier’ is gewonnen door Frans van Haastert. Zijn voorstel om een deel van de Bloemendaalseweg, Dirk Bakkerlaan en Vijverweg te veranderen in een prachtige dorpsentree maakt volgens de jury de beste kans om de openbare ruimte te verbeteren. De prijsvraag vond plaats ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Stichting Ons Bloemendaal.

Aan de prijsvraag kon worden deelgenomen door burgers, bedrijven en organisaties die zich betrokken voelen bij Bloemendaal. Iedereen die ideeën heeft voor het verbeteren van het dorp werd uitgedaagd om deel te nemen. In totaal kwamen er 25 inzendingen binnen en daarvan haalden er 10 de eindronde. Die hadden alle betrekking op het verbeteren van de openbare ruimte en het straatbeeld. De jury onder leiding van Max van Aerschot (Bloemendaler en stadsbouwmeester van Haarlem) was onder de indruk van de kwaliteit van de genomineerde voorstellen.

Het winnende voorstel van Frank van Haastert voorziet in het herinrichten van een stuk van de Bloemendaalseweg, Vijverweg en Dirk Bakkerlaan. Onder meer door het plaatsen van een fontein. Realisatie van het voorstel leidt volgens Van Haastert niet alleen tot een mooie entree van het dorp, maar ook tot het versterken van de sociale functie van het gebied. De jury stelt dat het om een plek gaat waar heel veel Bloemendalers dagelijks langskomen. Die kan zich na de door Van Haastert bedachte aanpassing ontwikkelen tot een belangrijk verblijfsgebied met een hoog rendement.

Tijdens een zaterdag 25 november gehouden lustrumbijeenkomst van Stichting Ons Bloemendaal werd de prijswinnaar bekend gemaakt. Behalve Max van Aerschot hadden Alexander Rinnooy Kan, Tooske Ragas, Ad van Nieuwpoort en Astrid Kaandorp zitting in de jury. Zij keken onder meer naar de positieve impact van ideeën op de openbare ruimte en op het wonen en leven van de Bloemendalers. De jubilerende stichting gaat met de gemeente Bloemendaal in overleg om te bezien of en zo ja hoe het winnende idee daadwerkelijk kan worden uitgevoerd en beloont Frans van Haastert met een geldprijs van 250 euro.

Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/onsbloemendaal en www.onsbloemendaal.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)