Citybook van Kristien Hemmerechts: Haarlem afgeharkt

0

In oktober 2017 was Kristien Hemmerechts te gast in Haarlem. Ze schreef daarover het citybook Haarlem afgeharkt, waarin de schrijfster uit België zich verwondert over de stad en haar inwoners en leert over het Nederlandse verleden. We volgen haar observaties, bedenkingen en binnenpretjes en meanderen via haar gedachtekronkels van het historische verleden naar het huidige Haarlem en weer terug, met een ommetje langs de actualiteit.

Haar citybook is gratis te lezen en te downloaden op: www.citybooks.eu/nl/steden/citybooks/p/detail/haarlem-afgeharkt als webtekst, e-book en binnenkort als audioboek (mp3), in het Nederlands en in het Engels.

Wethouder J. Botter : “Het eerste citybook dat uit onze recente samenwerking met het Vlaams-Nederlands Huis deBuren is ontstaan, is een feit! Niet alleen de ontmoeting met Kristien Hemmerechts tijdens haar residentie in oktober was inspirerend, haar citybook biedt een geestige en eigenzinnige blik op onze prachtige stad“. Hemmerechts: “Haarlem is het mooist wanneer de straatverlichting al brandt en de zon haar laatste licht op de huizen en het water gooit”. Ik verheug mij al op de komst van striptekenaar Ulli Lust volgend jaar februari“.

Geen foto maar … strip! Ulli Lust tekent Haarlem
Haarlem heeft een levendige scene van stripauteurs, met het tweejaarlijks festival Stripdagen als hoogtepunt. Daarom besloten we voor citybooks Haarlem geen fotograaf te vragen een visueel stadsportret te maken, maar nodigen we een stripauteur uit. De Oostenrijkse Ulli Lust woont en werkt in Berlijn. Ze publiceerde verschillende graphic novels, zoals het goed onthaalde “Vandaag is de laatste dag van de rest van je leven” en het recent verschenen “Wie ich versuchte ein guter Mensch zu sein”. Zij is twee weken te gast in Haarlem. Tijdens haar residentie van 12 tot 25 februari 2018 gaat Ulli Lust tijdens een publieksmoment in gesprek over haar werk en haar ervaringen in de stad. Haar getekende citybook wordt gepresenteerd tijdens de Stripdagen 2018 van 25 mei tot 3 juni. Meer info op www.citybooks.eu en www.citybooks.eu/nl/artiest/p/ulli-lust.

- Advertentie -