Blue Monday geen probleem voor Haarlem

0

Juist op maandag 15 januari beproeven wij het geluk. De Bibliotheek Zuid-Kennemerland en de Toneelschuur organiseren in het kader van Rondje Kunst een inspiratieavond over geluk in de literatuur met gasten uit de literatuur, cultuur en wetenschap. Luister en kijk naar interviews, minicolleges, theatrale en muzikale intermezzo’s. U gaat als geïnspireerd, energiek mens de deur weer uit!

Gasten:

  • Schrijver Kees ’t Hart kreeg deze zomer in Vrij Nederland de bijnaam ‘Homo Ironicus’. Een schrijver die weet hoe je plezier kunt hebben in de dingen. Of daarmee meteen de weg naar geluk is geplaveid, is natuurlijk nog maar de vraag. Toef Jaeger, redacteur bij NRC Handelsblad en De Standaard gaat in gesprek met hem.
  • Assistent-professor Esther Op de Beek, lector Moderne Nederlandse Literatuur aan de Universiteit Leiden, geeft een minicollege over de verschillende verbeeldingen van geluk in de literatuur.
  • Psycholoog Thijs Launspach, co-auteur van Het Millennial Manifest, geeft zijn antwoord op de vraag: Waarom zitten juist zoveel millennials met een burn-out thuis? En hij houdt een pleidooi voor het durven falen.
  • Theaterregisseur Nina Spijkers maakt bij Toneelschuur Producties de muziektheatervoorstelling ‘Geluk’; een vrolijke, muzikale aanklacht tegen onze collectieve geluksobsessie. Samen met de acteurs verzorgt zij de theatrale en muzikale intermezzo’s tijdens deze avond.

Aan het einde van de avond gaan alle gasten aan tafel bij gastvrouw van de avond, programmeur en moderator Joni Zwart (Athenaeum Boekhandel Haarlem, Crossing Border, Young Art). Samen doen zij een poging om antwoord te geven op de vraag: Wat is geluk? En is geluk maakbaar?

Rondje Kunst is een nieuwe initiatief van zeven Haarlemse culturele instellingen. Maak je culturele seizoen compleet met de zeven cross-overs tussen verschillende kunstdisciplines van Rondje Kunst. Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem meets Noord-Hollands Archief, Toneelschuur meets de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Hart meets Stadsschouwburg Haarlem, Patronaat meets Philharmonie en nog veel meer.

Info
Blue Monday. Over geluk in de literatuur.
Datum: maandag 15 januari, 20.00 tot 22.00 uur
Locatie: de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32
Kaarten à € 5 (incl. consumptie) zijn te koop bij de Toneelschuur, Bibliotheek Zuid-Kennemerland en Rondjekunst.nl
Maandag 15 januari: Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, maar niet in Haarlem!