Keekwolk: Kermis in de Vishal

0

Ieder jaar is het in april kermis op de Grote Markt in Haarlem. De Vishal blijft dit keer niet achter en opent op 9 april haar eigen kermis KEEKWOLK. Een tentoonstelling met kermisattracties, gemaakt door kunstenaars uit verschillende disciplines die ieder op eigen wijze hebben onderzocht wat een goede kermisattractie behelst.

KEEKWOLK is een initiatief van George Anderson en Piet Zwaanswijk en gaat over de grenzen tussen lichtvoetigheid, maatschappelijk engagement en de hogere kunsten. De opening van de tentoonstelling KEEKWOLK is op 9 april om 16.00 uur en wordt verzorgd door de heren Scheurleer. Er zijn optredens van Blij met Muziek en de meidengroep De Giletjes. Ook in de weekenden daarna zijn er diverse optredens gepland. Actuele informatie vindt u op het aankondigingsbord in de Vishal en op de facebookpagina’s van Piet Zwaanswijk en George Anderson. De tentoonstelling is te zien tot en met 7 mei.

Deelnemende kunstenaars zijn George Anderson, Harry Arp, Ernst Dullemond, Ap Esenbrink, Bethany de Forest, Michael Helmerhorst, Stefan Kasper, Thomas Scholz, Kiki Weerts, Alexander van Zanten en Piet Zwaanswijk.

De Vishal
De Vishal – ruimte voor beeldende kunst in Haarlem – is met circa 150 aangesloten leden de grootste kunstenaarsvereniging van Haarlem en biedt alle aangesloten professioneel werkende kunstenaars een voor Haarlem uniek podium.

De tentoonstelling KEEKWOLK wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuur Stimuleringsfonds en de J.C. Ruigrok Stichting. De Vishal ontvangt financiële steun van de gemeente Haarlem.