Programma Pletterij februari

0

Het programma van de Pletterij voor februari 2018 ziet er als volgt uit:

vr 2 februari muziek Mógil – IJsland
De IJslandse band Mógil creëert een volledig eigen universum door hun combinatie van folk, jazz, klassiek, minimalisme en post-rock. Mógil’s songteksten zijn gebaseerd op IJslandse folklore, alsmede op hedendaagse gebeurtenissen, waardoor ze de emotionele verhalen van mens en meerman (de mannelijke zeemeermin) tot uitdrukking kunnen brengen.
Mógil bestaat uit zangeres Heiða Árnadóttir, gitarist Hilmar Jensson, klarinettist Joachim Badenhorst, altviolist Kristín Þóra Haraldsdóttir en trompettist Eiríkur Orri Ólafsson. Ze speelden op Iceland Airwaves, Reykjavík Jazz Festival, WOMEX World Festival, en gingen op verschillende tours door Noord-Europa. In 2008 brachten ze Ró uit, dat in 2011 werd opgevolgd door Í stillunni hljómar. Hun nieuwe album Korriró zal in het voorjaar van 2017 verschijnen.
Toegang: € 10,00/€ 9,00 voor Vrienden/€ 7,50 voor jonger dan 25 jaar of houders HaarlemPas

wo 7 februari, 14.00 uur film Bij de Beesten Af (1972) – Bert Haanstra
Inleiding: Lenie Peetoom
Bij de Beesten af van regisseur Bert Haanstra was een geweldig succes, niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. De eerste helft van de film brengt vooral het gedrag van verschillende diersoorten in beeld. De tweede helft spitst zich toe op de mens. De vertelstem wordt verzorgd door Anton Koolhaas, die ook samen met Haanstra het scenario schreef. In ons land was de film het gesprek van de dag en in een mum van tijd bezochten 880.000 mensen de bioscoop, speciaal voor deze film. Bij de beesten af werd onder de Engelse titel Ape and Super-Ape bekroond met een Oscar-nominatie.
Toegang: € 3,00/€ 1,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar

wo 7 februari, 20.00 uur debat in de debatreeks De Toekomst van de Democratie, aflevering: Wonen in Haarlem, alleen nog voor de rijken?
Op woensdagavond 7 februari vanaf 20.00 uur zal, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, een debat worden gevoerd waarin we een poging doen een antwoord te geven op de vraag of wonen in Haarlem alleen nog voor de rijken is weggelegd. De woningvoorraad in Haarlem is de afgelopen 25 jaar drastisch veranderd. Het aandeel sociale huurwoningen is sterk afgenomen ten voordele van de koopsector. Daarnaast heeft de economische crisis van 2008 er hard ingehakt. Waar de bouw van nieuwe woningen stagneerde werd het aandeel sociale huurwoningen verder afgebouwd, met als resultaat een verdubbeling van de wachttijd en een sterke stijging van de prijs voor een koopwoningen.Wie nu in Haarlem wil wonen moet heel veel geduld hebben, of beschikken over een ruime beurs waarbij de sociale huursector zich steeds sterkere concentreert in Schalkwijk en Haarlem Noord, en de koopwoningen in Haarlem centrum en zuidwest slechts betaalbaar zijn voor de happy few. Voor de pauze geeft Henk Sloos inzicht in de ontwikkeling van de sociale huursector en geven hypotheekadviseur René Lünnemann en makelaar Tom Heijmeijer een kijkje in de dagelijkse praktijk van de koopwoningmarkt in Haarlem. Vervolgens geeft de pas aangetreden PvdA-wethouder Floor Roduner inzicht in de woonvisie van de huidige coalitie. Alle informatie zal van deskundig commentaar worden voorzien door Prof. Peter Boelhouwer, hoogleraar Housing Systems van de TU Delft. Na de pauze zullen de aanwezige politieke partijen aan de tand worden gevoeld over hun plannen voor de Haarlemse woningmarkt. Het debat staat onder leiding van Jan van Eeden.
Toegang: € 3,00/€ 1,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar

di 13 februari, 20.00 uur debat in de debatreeks De Toekomst van de Democratie, aflevering: Van achterdeur naar gemeentewiet?
Het cannabisbeleid is onder gemeenten een actueel thema. De opvattingen over de problematiek en de gewenste oplossingsrichtingen lopen uiteen. Een aantal gemeenten heeft een manifest ondertekend waarin wordt opgeroepen tot fundamentele veranderingen van het cannabisbeleid en voor het reguleren van de achterdeur, andere gemeenten voelen daar niet (veel) voor. Eind 2015 verscheen het VNG-rapport ‘Het failliet van het gedogen’, waarin zowel de problemen van het gedoogbeleid worden geschetst als de mogelijke oplossingen voor deze problemen. Mede naar aanleiding van dat rapport staat het nieuwe kabinet toe dat in een aantal gemeenten bij wijze van proef legale wiet zal worden verspreid om te kijken of daardoor de criminaliteit afneemt en de wiet minder schadelijke stoffen zal bevatten. Het cannabisbeleid lijkt daarmee aan de vooravond van ingrijpende veranderingen te staan. Hoe staan de betrokken partijen tegenover die veranderingen?
Onder leiding van oud-burgemeester en co-auteur van het VNG-rapport Bernt Schneiders gaan op dinsdagavond 13 februari vertegenwoordigers van de Politie, GGD, de Haarlemse coffeeshophouders en de cannabisgebruikers met elkaar en met cannabisonderzoeker Nicole Maalsté in debat over de toekomst van het cannabisbeleid.
Toegang: € 3,00/€ 1,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar

wo 14 februari 14.00 uur film To Have and Have Not (1944) – Howard Hawks
Inleiding: Lenie Peetoom
To Have and Have Not van regisseur Howard Hawks wordt als een van de meesterwerken uit Hollywoods glorietijd beschouwd. De film is losjes gebaseerd op een roman uit 1937 van Ernest Hemingway. Humphrey Bogart speelt de taaie kaperkapitein die valt voor de verleidelijke 19 jarige Lauren Bacall die in deze film debuteert. En dat de aantrekkingskracht wederzijds is, is duidelijk op het witte doek te zien. Het was dan ook geen verrassing voor hun naaste omgeving dat zij na de filmopnamen in het huwelijksbootje stapten en daarna gezamenlijk optraden in nieuwe films.
Toegang: € 3,00/€ 1,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar

zo 18 februari 16.00 uur muziek jazzX – Kika Sprangers Quintet
Ruim een jaar geleden startte Kika haar kwintet op het Utrechts Conservatorium. In haar spel en eigen stukken die ze voor deze groep schrijft, laat ze de melodie en lyriek spreken bovenop een stevig groove. Stevige, ritmische bas en drums met als tegenhanger elektronische soundscapes van de gitaar en keys en romantische kleuren van de akoestische piano. Met haar kwintet is Kika op zoek gegaan naar het verzoenen van deze twee elementen in één bandgeluid. Haar muziek is geïnspireerd door vele stijlen en iconen uit de jazz, fusion. Ze zal altijd op zoek blijven zijn naar nieuwe inspiratie en experimenteert live in muzikale conversaties met haar bandleden: Benjamin Torbijn (drums), Danny van Ruitenburg (basgitaar), Manuel Wouthuysen (piano), Eric Brugmans (gitaar). Toegang: € 10,00/€ 7,50 voor jonger dan 25 jaar.

di 20 februari 20.00 uur debat: Debatcafé
Pletterij Debatcafé: een maandelijks gevarieerd programma met veel actueel nieuws, interviews, muziek, columns, poëzie en debat. Op 20 februari zal Debatcafé in zijn geheel gewijd zijn aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Zie voor het programma de website www.pletterij.nl.
Toegang: € 3,00/€ 1,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar

wo 21 februari 20.00 uur film: Love Me or Leave Me (1955) – Charles Vidor
presentatie: Lenie Peetoom
Love Me or Leave Me van regisseur Charles Vidor is een heerlijke muzikale komedie gebaseerd op het Oscar winnende verhaal van Daniel Fuchs met in de hoofdrollen Doris Day als zangeres en James Cagney als haar gangstervriend, die haar optredens gaat verzorgen met alle verwikkelingen en botsingen van dien. De liedjes uit de jaren twintig zijn verrukkelijk zoals ´Ten Cents A Dance, Never Look Back, het titellied Love me or Leave Me en nog veel meer.
Toegang: € 3,00/€ 1,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar

wo 21 februari 20.00 uur debat in de debatreeks” de Toekomst van de Democratie”aflevering: HAARLEM, IT’S THE ECONOMY, STUPID! Ondernemen in Haarlem, kan dat nog?
Hoe belangrijk zijn de ondernemers voor de gemeente Haarlem? Worden de ondernemers nog wel gehoord door de lokale politiek? Op welke manier zijn zij betrokken bij het toekomstige economisch beleid? Is er nog ruimte voor nieuwe bedrijvigheid? Is Haarlem een WOON- of WERK stad? Al deze vragen en meer komen aan de orde in dit debat.
Debatleider is Martin de Vries, oud wethouder en vm. binnenstadsmanager van Haarlem.
Deelnemers aan het debat zijn onder andere:
Dick Hulsebosch, vm. Senior Beleidsadviseur Kamer van Koophandel Amsterdam
Floor Roduner, wethouder economie van Haarlem
Bruno Giebels, Voorzitter Industriekring Haarlem
Anna Sterenberg, Fractievoorzitter VVD Haarlem
Toegang: € 3,00/€ 1,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar

do 22 februari 20.30 uur docu: Doculab Cineclub
Zie de website www.pletterij.nl voor actuele informatie.
Toegang: gratis, vrijwillige bijdrage is welkom

di 27 februari 20.00 uur debat: Tegenlicht Meet Up
Kijk voor het actuele onderwerp op de website www.pletterij.nl
Toegang: gratis, vrijwillige bijdrage is welkom.

wo 28 februari 14.00 uur film: Pane, Amore e Gelosia (1954) – Luigi Comencini
presentatie: Lenie Peetoom
Na het wereldwijde succes van Comencini´s eersteling Pane, Amore e Fantasia, die verleden jaar ook te zien was in onze filmzaal, kwam er al gauw een vervolg met ook weer in de hoofdrollen Gina Lollobrigida als de temperamentvolle dorpsschone en Vittorio de Sica als de oude snoeper. En evenals in de eerste film wordt het dan ook genieten met deze heerlijke lichtvoetige komedie Pane, Amore e Gelosia.
Toegang: € 3,00/€ 1,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar

Info
Pletterij, Herenvest 122 Haarlem – 023 542 35 40 – www.pletterij.nl.

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

- Advertentie -
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)