BankGiro Loterij brengt geweldig huwelijkscadeau

0

Directeur Ann Demeester van het Frans Hals Museum leidde vrijdagmiddag nietsvermoedend een delegatie uit de New Yorkse wijk Harlem door haar museum, toen ze door Robert ten Brink op haar schouder werd getikt. De ambassadeur van de BankGiro Loterij had een goede reden om Demeester te onderbreken. Hij kon haar een cheque overhandigen van maar liefst 496.000 euro.

Bruidsschat
Het museum ontvangt jaarlijks, net als veel culturele instellingen, als partner van de BankGiro Loterij financiële ondersteuning, maar had nu een extra bijdrage gevraagd voor de verbouwing van het museum in het kader van het samengaan van De Hallen Haarlem en het Frans Hals Museum. Op 29 maart aanstaande treden deze in het huwelijk en gaan vanaf dat moment door het leven onder 1 naam met 1 huisstijl, 1 website en met een overkoepelend tentoonstellingsprogramma waarin oude kunst, hedendaagse kunst en fusion – de combinatie tussen beide – centraal staat.

Ongelooflijk. Dit voelt als een bruidsschat“, riep de totaal overrompelde Demeester verheugd uit nadat ze de cheque voor het oog van de draaiende camera uit de enveloppe had getrokken. “Een huwelijksgeschenk voor de trouwerij van het Frans Hals Museum met De Hallen Haarlem. Dit geeft ons echt een kickstart voor de verbouwing.

De bijdrage van de BankGiro Loterij vormt een belangrijk onderdeel van een onlangs opgestarte fondsenwervingscampagne. Met deze campagne wil het Frans Hals Museum een renovatie van de publieksgebieden realiseren in de locaties aan het Groot Heiligland en de Grote Markt, die gepland staat voor het najaar 2020/voorjaar 2021. Belangrijke onderdelen van deze verbouwing zijn onder andere de gratis toegankelijke kunstsalon in de Vleeshal en een dakterras met panoramisch uitzicht aan de Grote Markt. Binnen het totale vernieuwingsproject draagt de BankGiro Loterij specifiek bij aan het terugbrengen van de levendigheid in de voormalige Vleeshal aan de Grote Markt door het zijn oorspronkelijke publieke functie terug te geven. De Vleeshal wordt (weer) echt een ontmoetingsplek!

Belangrijke steun voor cultureel erfgoed Nederland
De schenking aan het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem is alvast bekendgemaakt in de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij dat op 20 februari plaatsvindt in het Singer Laren. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dan een record miljoenenbedrag naar cultuur in Nederland. De helft van ieder lot gaat naar musea en andere Nederlandse culturele organisaties, waaronder het Frans Hals Museum I De Hallen.

Op het Goed Geld Gala onthult de BankGiro Loterij welk totaalbedrag zij in 2018 kan schenken aan musea en culturele organisaties en hoe zij dit bedrag verdeelt. Vorig jaar was dit een bedrag van ruim 66,9 miljoen euro. Ook verrast de loterij dan andere culturele instellingen met een extra schenking voor een bijzonder project. Dankzij deze steun blijft cultuur en cultureel erfgoed behouden en toegankelijk voor een breed publiek.