Gemeente Haarlem en BEMOG tekenen overeenkomst “Poort van Boerhaave”

0

Burgemeester Jos Wienen en BEMOG-directeur Stefan van Dijk ondertekenden vrijdag 9 maart de overeenkomst voor de overdracht van de grond en de realisatie van woningplan ‘De Damiate’ aan de entree van de Boerhaavewijk in Haarlem. Daarmee wordt een nieuwe stap gezet in de verduurzaming van Haarlem. Alle woningen in het plan worden namelijk nagenoeg energieneutraal en gasloos uitgevoerd.

Het nieuwbouwplan De Damiate bestaat uit 132 duurzame huur- en koopwoningen, verdeeld over appartementen en grondgebonden woningen. De woningen vallen in de middeldure en dure sector. Tussen de woningen en gebouwen worden prachtige groene hofjes en binnentuinen aangelegd die ruimte bieden voor ontmoeting en spelende kinderen. Auto’s worden uit het straatbeeld geweerd door de aanleg van verdiepte parkeergarages. Daarbovenop worden de woningen gebouwd en kunnen volwaardige privé-tuinen worden aangelegd. Het gehele plan is deels omheind door een brede singel, die het intieme karakter van de buurt nog eens versterkt. Ook de te realiseren koffiegelegenheid aan de singel draagt daaraan bij.

Bijzonder aan het plan zijn 16 zelfbouwwoningen (CPO). Nieuwe bewoners kunnen daar met een eigen architect hun woning ontwerpen en gezamenlijk laten ontwikkelen.

Met De Damiate realiseert de Zwolse vastgoedontwikkelaar BEMOG een gevarieerde, sociale en ecologisch zeer duurzame woonomgeving. Iets waar het bedrijf inmiddels zijn handelsmerk van heeft gemaakt. Naar verwachting gaan voorjaar 2019 de eerste woningen in verkoop. De planschetsen en impressies van De Damiate zijn te bekijken op www.deDamiate.nl. Het ontwerpteam van De Damiate bestaat uit Bemog, Rijnboutt, Donkergroen, Urbannerdam, DWA, Alcedo, LimeSquare , Arcadis en Luc Bos.

- Advertentie -