Wild Man Conspiracy & Chris Cheek in de Pletterij

0

Vrijdag 16 maart staat Wild Man Conspiracy op het podium van de Pletterij

Wild Man Conspiracy staat voor spontaniteit, humor, creativiteit, speelsheid en improvisatie. De muziek is poëtisch, beeldend, sereen maar soms ook rebels.

De groep bracht twee uitermate goed ontvangen cd’s uit op het New Yorkse label ‘Red Piano Records’. Op de laatste cd ‘Short Stories’ vertelt iedere compositie een filmisch kort verhaal waarin de luisteraar wordt meegevoerd. Drie musici die naar hetzelfde zoeken: Samen mooie, grenzeloze en eerlijke muziek maken en hiermee hun publiek raken!

November 2016 was de Amerikaanse meestersaxofonist Chris Cheek voor het eerst te gast bij de groep voor een toer langs de Nederlandse jazzpodia. Chris Cheek past naadloos in het trio en is één van de meest gevraagde saxofonisten van deze tijd. Hij speelde met onder andere het Jeff Ballard trio, Bill Frisell, Paul Motian, Kurt Rosenwinkel, Charlie Haden’s Liberation Music Orchestra en Carla Bley.

Drie grootheden uit de Nederlandse jazz scène keten gewoon een beetje met elkaar en dat klinkt fantastisch!” (Co de Kloet en Mijke van Wijk – Jazzism)

Info
Locatie: Pletterij, Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem
Aanvang: 20.30 uur
Toegang: € 10,00 / Haarlempas en bezoekers onder 25 jaar betalen € 7,50