Huis te Zaanen kleurt blauw: Autisme in de schijnwerpers

0

Op maandag 2 april (2e paasdag) kleurt Huis te Zaanen in Haarlem voor één avond blauw. Wereldwijd wordt op deze dag aandacht gevraagd voor autisme met de actie Light it up blue.

Het initiatief bestaat al jaren en meer dan 180 steden in 35 landen op zes continenten doen mee. Zo werden in het verleden het Empire State Building, het Sydney Opera House en het Christusbeeld in Rio de Janeiro blauw aangelicht. In voorgaande jaren deed Nederland mee door onder andere de Amsterdamse Westertoren en Paleis Soestdijk blauw te verlichten. Ook dit jaar worden in Nederland meerdere gebouwen blauw verlicht, als sympathiebetuiging aan mensen met autisme.

Voel jij je als ouder gehoord?
De weg naar een juiste diagnose is vaak een lange en eenzame route voor de ouders. Je voelt dat er iets niet helemaal klopt maar vindt geen gehoor in je omgeving, op school of binnen de hulpverlening. Maar jij kent je kind het best, waarom wordt er met die informatie zo weinig gedaan? Annemieke en Manuela vertellen openhartig over de ervaringen die zij als moeder hebben en geven tips hoe het beter kan. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Het blauwe licht wordt dit jaar rond 19.45 ontstoken door Jarl van Maltha waarna Huis te Zaanen de hele avond in blauw gehuld zal zijn. Tussendoor is ruimte om vragen te stellen. Muziek is er van het trio Van Maltha, Deléfre en Koek.

Het laatste nieuws vindt u op www.facebook.com/bluehaarlem. Vanaf 19.15 uur bent u van harte welkom om Light it up blue bij te wonen. De toegang is vrij en aanmelden is wenselijk, het aantal plaatsen binnen is beperkt, mail naar bluehaarlem@gmail.com. Huis te Zaanen vindt u in het Zaanenbos aan de Orionweg 1.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)