KinderUniversiteit Haarlem genomineerd voor de Paul van Vliet Award 2018

2

KinderUniversiteit Haarlem is één van de vijf genomineerden voor de Paul van Vliet Award 2018. De Award, een initiatief van UNICEF en de Efteling, wordt uitgereikt aan een Nederlandse organisatie die zich op de meest bijzondere manier inzet voor kinderen.  KinderUniversiteit Haarlem pitcht op woensdag 28 maart (met de leerlingen) in het Theater van de Efteling voor een jury met o.a. Paul van Vliet.

UNICEF reikt elk jaar, in samenwerking met de Efteling, de Paul van Vliet Award uit aan een organisatie die zich inzet voor kinderen in Nederland. De award is in 2012 het leven geroepen naar aanleiding van het 20-jarig jubileum van Paul van Vliet als ambassadeur voor UNICEF Nederland. Behalve de award ontvangt de winnaar een bedrag van 10.000 euro.

Op 28 maart a.s. is de uitreiking in de Efteling. Naast Paul van Vliet (ambassadeur) zitten Olaf Vugts (lid van de Raad van bestuur van de Efteling) en Suzanne Laszlo (directeur UNICEF) en Ton Liefaard (hoogleraar kinderrechten) in de jury. Ook zijn een paar afgevaardigden uit het UNICEF jongerenpanel vertegenwoordigd.

De Paul van Vliet Award wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Met de Paul van Vliet
Award wil kinderrechtenorganisatie UNICEF Nederlandse initiatieven die zich inzetten voor
de verbetering van de positie van kinderen in het zonnetje zetten. De Efteling is mede-
initiatiefnemer omdat zij vindt dat alle kinderen het verdienen om net zo gelukkig te zijn als
de Nederlandse kinderen die zorgeloos het park in Kaatsheuvel bezoeken.

KinderUniversiteit Haarlem gelooft al een decennium dat elk kind in Haarlem dezelfde kansen verdient om zijn talent te ontwikkelen. Ongeacht afkomst of achtergrond. Met een weekendschool biedt de ‘universiteit’ nieuwsgierige kinderen uit achterstandssituaties een praktisch programma van twee jaar gericht op talentontwikkeling.

Tijdens het programma van colleges maken de ‘studenten’ kennis met beroepen, krijgen zij culturele bagage mee en worden ze in contact gebracht met bevlogen professionals. Denk aan advocaten, journalisten, artsen, architecten en politici laten de kinderen op zondagen zien, horen en ervaren wat er bij hun vak komt kijken. Doel: de leerlingen niet ‘voor later’ dingen leren, maar laten zien wat ‘later’ is. Bieden van perspectief voor de toekomst. Spelenderwijs voor de belangrijkste stap na hun schoolbestaan: een gemotiveerde stap in de samenleving.

De KinderUniversiteit doet dit al 10 jaar met hulp van veel betrokken vrijwillige gastdocenten en begeleiders. KinderUniversiteit Haarlem bestaat dankzij de gratie van onze trouwe sponsoren uit het lokale bedrijfsleven waaronder Fluor, MSD, PWN, de Gemeente Haarlem.

2 REACTIES

Comments are closed.