Starring#21: Dorian Gray in de Toneelschuur

Twaalf Haarlemse jongeren in een muzikale voorstelling over uiterlijke schoonheid en donkere verlangens

0

Donderdag 19 tot en met zaterdag 21 april, 20.00 uur schitteren twaalf Haarlemse jongeren onder leiding van de jonge regisseur Loek de Bakker in Starring#21: Dorian Gray in de Toneelschuur.

Starring, dé jongeren theaterproductie van Toneelschuur Producties, beleeft dit jaar alweer haar 21ste editie. Starring#21: Dorian Gray is gebaseerd op Oscar Wildes beroemde roman The Picture of Dorian Gray.

Kaarten zijn te koop via www.toneelschuur.nl en aan de kassa van de Toneelschuur, tel: 023 5173910

Over Dorian Gray
De jonge, knappe Dorian Gray wordt geschilderd door de beroemde Basil Hallward. Als Dorian het meesterwerk ziet, wenst hij dat hij er eeuwig zo uit zal blijven zien als op het portret. Dorian leeft hard en gaat alle grenzen te buiten. Niets treft hem, terwijl het portret steeds monsterlijker wordt.

Regisseur Loek de Bakker trekt het portret van Dorian Gray uit het Victoriaanse Londen en houdt het samen met een groep Haarlemse jongeren tegen het licht. Wat als we alles kunnen doen waar we zin in hebben, zonder de consequenties te hoeven dragen? Een scherpe, muzikale voorstelling over uiterlijke schoonheid en onze donkere verlangens.

Over Loek de Bakker
Loek de Bakker studeerde in 2016 af aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht met een eigenzinnige bewerking van Ibsens klassieker Hedda Gabler. Tijdens zijn afstuderen liep hij stage bij Toneelgroep Oostpool (Lulu, regie: Marcus Azzini) en het Nationale Toneel/NTjong (The summer of ’96, regie: Casper Vandeputte). In zijn voorstellingen creëert Loek hyper-esthetische werelden waarin personages krampachtig op zoek zijn naar houvast en erkenning.

In een strakke, beeldende stijl en met een flinke dosis humor, onderzoekt hij menselijk gedrag in al haar extremiteit. Vorig seizoen maakte hij in het Schuur Atelier van Toneelschuur Producties de voorstelling This will end in tears en was zijn voorstelling THE VERY TIRED GIRL te zien op theaterfestival de Parade. Dit seizoen maakte Loek de trailervoorstelling Flikflak bij Het Laagland en regisseert hij Starring #21: Dorian Gray.

Over Starring #
De voorstellingen van Starring # worden voor en door jongeren gemaakt, onder begeleiding van een professionele regisseur, de ervaren technici en productiemedewerkers van Toneelschuur Producties. Elke Starring # voorstelling is anders: de regisseur kan kiezen voor bewegingstheater of dans, maar ook een stuk van Shakespeare kan het uitgangspunt vormen.

Voor talentvolle, jonge regisseurs zoals Thibaud Delpeut, Daria Bukvić, Casper Vandeputte en Olivier Diepenhorst vormden hun versies van Starring # een eerste kennismaking met Toneelschuur Producties. Haarlemse jongeren, die veelal geen of weinig spelervaring hebben, kunnen aan den lijve ondervinden hoe een theatervoorstelling tot stand komt. Inmiddels zijn de eerste spelers van Starring # afgestudeerd aan de toneelschool!

met Adrie Cossee, Beer Crolla, Shannon Duyve, Sicco van Giffen, Ies Kaczmarek, Indi Kemper, Eva Kievit, Emma Koopman, Bram van Leen, Julia Pera, Mylan Simonis, Rosa van Zonneveld regie Loek de Bakker chef d’équipe Heleen van Ham bewerking Loek de Bakker naar Oscar Wilde en Koen Tachelet muziek Reinier van Harten advies decor en kostuum Janne Sterke met dank aan Tjeerd Posthuma