Wandel4daagse Haarlem voor de 7e keer

0

Na het succes van de voorgaande jaren, kunnen deelnemers tijdens deze zevende editie kiezen uit zes routes: 10, 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer per dag. De Wandel4daagse vindt dit jaar plaats van (Hemelvaartdag) 10 tot en met 13 mei.

De organisatie van de Wandel4daagse Haarlem steunt ook dit jaar Stichting Stofwisselkracht. De deelnemers lopen ten gunste voor kinderen met de diagnose stofwisselingsziekte. “Wij vinden het heel belangrijk om deze stichting te steunen. Per inschrijving doneren we een vast bedrag”.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich tot 5 mei voorinschrijven op de website www.wandel4daagsehaarlem.nl. De kosten bedragen €37,50 voor vier dagen. Dagelijkse deelname bij de start is ook mogelijk. Vanwege de te verwachte drukte raadt de organisatie deelnemers aan om zich vooraf online in te schrijven via de website.

Duin en strandroute
De eerste 2 dagen gaan de wandelroutes door het Nationaal Park Zuid Kennemerland. Met dank aan PWN, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Hierdoor is de wandel4daagse in beleving enorm in kwaliteit gestegen. Over onverharde wandelpaden dwars door het duingebied naar het strandpaviljoen “Parnassia”, dan over het strand om bij paal 59 over het Jagdlustpad en Brederodepad naar Landgoed Duin & kruidberg. Hier kunnen de wandelaars met volle teugen genieten van het voorjaar. De andere dagen gaan deelnemers naar Zandvoort, door Spaarnwoude, Spaarndam en Penningsveer, langs de rivieren het Spaarne en de Mooie Nel. De laatste dag via de historische binnenstad van Haarlem naar de Sloterplas en de Cruquius. Dagelijks start de route vanaf het Kennemer Sportcenter (naast de IJsbaan) vlakbij het treinstation Bloemendaal.

Vrijwilligers
De organisatie afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Ook nu zijn er nog enkele vrijwilligers nodig om de vierdaagse te organiseren. Geef je op en bel 0229-239447.