Coronacrisis initiatief: Crisishulp in beeld

0

Bart Rondeel Photography is een landelijk initiatief gestart naar aanleiding van de maatregelen rondom het coronavirus. Het initiatief is in het leven geroepen om ondernemers en hun bedrijf als overlever van de crisis door middel van foto’s in beeld te brengen. Deze kunnen zij naar eigen belang inzetten, bijvoorbeeld voor promotionele doeleinden.

Het initiatief: Crisishulp in beeld. Daarnaast kunnen andere fotografen zich aansluiten bij dit initiatief via deze Facebook-groep ‘Crisishulp in beeld’: www.facebook.com/groups/1308808279311394/.

Twee doelen van dit initiatief:

  • Ondernemers helpen met het neerzetten van een nieuwe serie foto’s die hun onderneming als overlever van de crisis laat zien en hun bedrijf opnieuw op de kaart zet.
  • Een netwerk van fotografen creëren die onder dezelfde voorwaarden werkt om ondernemers in problemen te helpen met nieuwe foto’s.

In detail:
De fotografie zal uitgevoerd worden volgens het ‘no cure, no pay’ model. Een offerte zal opgesteld worden naar aanleiding van de wensen van de ondernemer. De foto’s worden genomen en uiteindelijk na het nabewerken getoond aan de ondernemer. Vervolgens kan de ondernemer zelf beslissen of en wanneer hij de investering doet en de foto’s afneemt. Alleen vanaf dat moment is de ondernemer verplicht de betaling te voldoen en zullen na betaling de foto’s volgens afspraak in de offerte afgeleverd worden.

Hoe de fotografen individueel te werk gaan is aan hen. Echter, om onderdeel uit te maken van het netwerk dienen zij zich wel te houden aan het ‘no cure, no pay’ model zoals hierboven beschreven.

Initiatiefnemer
Bart Rondeel is een fotograaf uit Haarlem die voornamelijk bruiloften fotografeert. Ook hij is getroffen door de crisis en kampt met grote omzetverliezen. Ondanks dat veel ondernemers door de maatregelen in de problemen zitten zijn er toch kansen. Bart is graag onderdeel van de oplossing en is daarom dit initiatief gestart om zoveel mogelijk ondernemers te helpen, maar daarnaast ook om andere fotografen te helpen en te voorzien van eerlijke opdrachten.

Advertentie