Line-up PolderGoud Festival rond: “Rotterdamse De Likt maakt de muzikale invulling rauw, energiek en compleet!”

0

De Rotterdamse futuristische funk band ‘De Likt’ maakt de line-up van PolderGoud Festival compleet. De line-up wordt aangevoerd door bands met dansbare, toegankelijke, (licht) alternatieve muziek.

PolderGoud Festival maakt deze maand de laatste naam bekend, zodat de volledige muzikale programmering compleet is. De afgelopen weken maakte het nieuwe Haarlemse festival al namen bekend, zoals het populaire ‘Indian Askin’, het Haarlemse talent ‘Tony Clifton’ en de zevenkoppige, overdonderende band ‘Knarsetand’. Naast deze bands komen ‘Thaïti’, ‘NEMSIS’, ‘Peperbek’ en ‘St. Tropez’ naar het festivalterrein in het Haarlemse industriegebied de Waarderpolder. De muziekstijl van PolderGoud Festival is dansbaar, toegankelijk en licht alternatief. Rock ’n Roll, Indie, Pop, Funk en gitaarmuziek moeten de bezoekers meenemen in een wereld van verrassende elementen en een constante verschuiving van interesses.

We hebben een diverse line-up neergezet, die volgens ons goed bij elkaar past. Je moet het niet zien als individuele bands die komen optreden, maar als een eenheid die de gehele dag doorloopt. Je hoeft niet alles voor honderd procent tof te vinden, maar ik weet zeker dat het geheel mensen meeneemt in de PolderGoud-vibe.” – Daan Baars

Haarlemse Bands
De programmering van PolderGoud Festival bestaat voor een ruim gedeelte uit Haarlemse Bands. Niet geheel ontoevallig daar het festival in Haarlem plaats vindt en er veel samenwerking is tussen de organisatie en de Haarlemse muziekscene. Kersverse winnaar van de Rob Acda Award NEMSIS maakt haar opwachting en ook een andere finalist, namelijk Peperbek, staat op het podium. De mannen van Tony Clifton mochten zeker niet ontbreken in de muzikale programmering. De organisatie vindt hen de belichaming van Haarlemse Rock ’n Roll. Daarnaast zullen DJ’s de muzikale invulling compleet maken en is het de bedoeling dat er geen moment stilte valt op 25 augustus.

Het idee is om PolderGoud jaarlijks te organiseren. Bands uit Haarlem en omstreken hebben altijd een streepje voor. Ze moeten natuurlijk wel binnen het concept passen. Wie weet wat dat nog gaat brengen voor de komende jaren.” – Jelle van Gijtenbeek

Muziek, Cultuur & Creativiteit
Verder voorziet het festival in verschillende interactieve bezigheden. Graffiti-workshops, een skateramp, karaokebooths en andere elementen zorgen voor een constante verschuiving van interesses. PolderGoud Festival is voor iedereen vanaf 18 jaar die €15,- over heeft voor een dag alternatieve en energieke muziek, goed eten, koud bier en bizarre ervaringen. Het festival vindt plaats op zaterdag 25 augustus 2018 van 13:00 tot 23:00 uur.