Spaarndamse Kunstmarkten weer van start

49e editie van evenement, naast bekenden ook nieuwe gezichten

0

Aanstaande zaterdag 21 juli begint het kunstmarktseizoen in Spaarndam weer. De nog altijd populaire markt telt 45 kramen met tal van soorten creaties, schilderijen, sieraden, aquarellen, beelden enzovoorts. Het is een feest van herkenning en verrassing.

Sommige kunstenaars willen de bezoekers niet missen en die staan er daarom weer. Maar er staan ook altijd nieuwe gezichten op de markt. De kramen staan langs de historische Westkolk, de oude sluis van het mooie dorp. In de sluis worden de hele dag kleinere schepen geschut. Behalve kramen staan er in de beschutting van de oude huizen ook twee terrassen aan het water, waar het goed toeven is.

Op de markt is er vrijwel de hele dag muziek te horen, deze zaterdag van Paul Marselje, die er al regelmatig speelt vanaf de eerste editie in 1970. Sinds 1988 is hij voorzitter van de markt. Na de vijftigste editie volgend jaar wil hij afscheid nemen. De stichting is op zoek naar bestuurlijke opvolgers om de continuïteit te waarborgen, want het huidige bestuur telt, naast nieuwe gezichten, ook een aantal leden dat zich al heel lang voor de markten inzet.

In de Oude Kerk zingt om 14.00 uur Coro Cantoro, het zonnigste koor van Nederland met ‘Zingen uit het hart’. Afro-Cubaanse en Zuid-Amerikaanse zang en muziek o.l.v. Jorge Martinez Galán, toegang gratis.

Ook dit jaar is ook de historische werkgroep Spaarndam weer van de partij op de markt, met tal van wetenswaardigheden over het oude dorp. De Oude kerk organiseert zoals gewoonlijk een kleine markt met fruit en andere zaken in het kerkelijk centrum aan de Westkolk, waar ook koffie en gebak worden aangeboden.

Spaarndam is geen autodorp. De fiets is het ideale vervoermiddel voor wie wil komen. Bus 14 brengt je ook dichtbij de markt. Parkeren kan alleen op enige afstand.

De verdere data in 2018 zijn de zaterdagen 28 juli, 4 en 11 en 18 augustus.
www.marselje.nl/kunstmarkten
www.facebook.com/kunstmarktspaarndam

Tijden

  • markt: 11.00 tot 17.00 uur
  • marktmuziek: 11.30 tot 16.30 uur
  • driekwartiersconcert: 14.00 uur
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)