Op 4 september start nieuwe seizoen Verhalen in het restaurant in de Pletterij

0

In Nederland worden op veel plekken verhalen verteld en niet alleen door professionals. Steeds vaker worden verhalenavonden georganiseerd voor mensen die het leuk vinden om op een podium voor publiek een verhaal te vertellen. De verhalenavond is gebaseerd op het principe van ‘The Moth Storytelling’, ontstaan in New York.

Ook de Pletterij heeft sinds vorig seizoen een verhalenavond. Iedere eerste dinsdag van de maand kunnen vijf mensen in het restaurant van de Wereldkeuken op een klein podium een verhaal te vertellen. Het verhaal mag niet langer dan 10 minuten duren en gaat over een vooraf bepaald thema. Het verhaal wordt begeleid door een muzikant die de tijd in de gaten houdt.

Om 18.00 uur kun je aanschuiven voor een ‘eenvoudige doch voedzame maaltijd’, die door enthousiaste vrijwilligers van de Wereldkeuken wordt bereid. De maaltijd kost € 5,–. De verhalen starten om 19.00 uur en zijn vrij toegankelijk.

Het thema de eerste verhalenavond van dit seizoen is op dinsdag 4 september. Het thema is dan: Uit de dromen van de lente wordt in de herfst jam gemaakt. Welke dromen kunnen de blender in?

Heb jij een goed verhaal over dit thema, meld je dan aan bij de organisator van verhalen in het restaurant: Petra van Dam. Haar mailadres is peetvandam@outlook.com.

Wil je komen eten en luisteren reserveer dan op de website van de Pletterij www.pletterij.nl. De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 22, Haarlem.

Advertentie