Mugfest 2018 duurzaamheidsfestival

0

In het weekend van 6 en 7 oktober is het Mugfest! Het gratis duurzaamheidsfestival van de Groene Mug vindt plaats op twee locaties. Mugfest staat in het teken van ‘duurzaam doen’. Ontdek wat je zelf kunt doen om bij te dragen aan een duurzaam Haarlem. En dat op twee prachtige locaties in Haarlem: de Haarlemmer Kweektuin en de Grote Markt. Met optredens van o.a. Alain Clark en Yorick van Norden!

Wethouder duurzaamheid, Cora-Yfke Sikkema: “We maken van Haarlem een duurzame en toekomstbestendige stad, zodat ook de generaties na ons fijn kunnen wonen, werken en leven. Tijdens Mugfest ontdekken Haarlemmers dat ze heel veel zelf kunnen doen. Bijvoorbeeld het duurzamer maken van je woning, je kleding een tweede leven geven en het bewust omgaan met voedsel.

Duurzaam doen in de Haarlemmer Kweektuin: Swapfest, theater en workshops
De Haarlemmer Kweektuin is op zaterdag 6 oktober omgetoverd tot een festivalterrein met activiteiten voor iedereen tussen de 0 en 100 jaar: kinderactiviteiten, workshops over voeding, theater van o.a. verhalenverteller Wijnand Stomp, muziek van The Busquito’s en de Haarlemse Viooldiva’s, informatie over duurzaam verbouwen en Swapfest: een kledingruilbeurs. Ook kun je de Biomarkt van Wij Telen Groente bezoeken.

De Grote Markt: duurzaamheidsmarkt en… muziek van Alain Clark en Yorick van Norden Op zondag vindt op de Grote Markt voor het elfde jaar de duurzaamheidsmarkt plaats. Met groene producten en initiatieven op het gebied van duurzaam leven. Gedurende de hele dag is er volop muziek, eten en entertainment aanwezig. Zo treden singer/songwriters Yorick van Norden en Alain Clark op. Groen Links reikt het Groene Lintje uit aan een duurzaam initiatief.

Lezingen en documentaire in grand café Brinkmann
Op de eerste verdieping van grand café Brinkmann aan de Grote Markt zijn lezingen. Brigitte Kool-van Stokkum interviewt jonge ondernemers Tatjana van Run en Charlotte de Hoogd, blogster Sara Reijnders en schrijfster Anabelle Meijer inspireren jou om duurzaam te leven en betrokken bewoner van het Garenkokerskwartier Andries Tieleman vertelt over zijn training van Al Gore. Het Haarlemse bedrijf Dopper presenteert om 16.00 uur de documentaire In search of the Changemaker van Sander van Weert.

Kijk voor meer informatie over het festival en het hele programma op www.haarlem.nl/mugfest.

Mugfest 2018 is een evenement van de Groene Mug en wordt georganiseerd door Goes Pr & Entertainment Productie en MKB Haarlem.

Duurzaam Doen op twee locaties
Zaterdag 6 oktober 2018 10.00 tot 16.00 uur – Haarlemmer Kweektuin (Kleverlaan 9)
Zondag 7 oktober 2018 12.00 tot 17.00 uur – Grote Markt

Advertentie