De Hotshop – cooler dan De Warme Winkel presenteert totaaltheater op rantsoen

0

Onder leiding van Ward Weemhoff (kernlid De Warme Winkel) gaan vijf jonge multi-talenten in de marathonvoorstelling Wagner: De halve Ring de strijd aan met de eerste twee delen van Richard Wagners beroemde der Ring des Nibelungen; Das Rheingold en Die Walkure. De voorstelling ging op 21 september in première bij Monty, Antwerpen en is op 10 oktober te zien in de Toneelschuur in Haarlem.

Over Wagner: De halve Ring
Nazi-uithangbord voor de één, anarchist en vernieuwer voor de ander. Complex vlechtende componist of muzikale zeikstraal: Wagner laat niemand koud. In zijn 15 uur durende Der Ring des Nibelungen komt zo’n beetje alles wat een mens/kunstenaar interesseert samen in een even orgastisch als pompeus meesterwerk.

Vijf topacteurs uit de millennial-categorie herinterpreteren deel I en II van dit totaaltheater en brengen met minimale middelen een verkwikkende halve marathon.

In 2013 ontstond het povere Das Rheingold op het conservatorium van Antwerpen. De ontvangst vroeg niet alleen om een groter publiek, maar ook om een vervolg. Waar we 5 jaar geleden aftastend en naïef begonnen, zijn zowel de wereld als wijzelf alweer vijf jaar verder afgegleden; Die Walküre zal onvermijdelijk een ander register bespelen. In deze tijd waarin de lijnen van goed en fout weer scherpere contouren beginnen te krijgen, het postmoderne ‘anything goes’ weer ingeruild lijkt voor een voor- of tegenmentaliteit, zullen wij die grens nog dieper in de huid van deze tijd kerven. Je bent voor of tegen ons. Alles daartussenin zal worden verpletterd.

van en met Sara Lâm, Lauranne Paulissen, Verona Verbakel, Jonas De Vuyst, Lukas De Wolf
regie Ward Weemhoff
geluidsontwerp S.M. Snider
lichtontwerp Lucas van Haesbroeck
decoradvies Theun Mosk
techniek Manuel Boutreur, Rutger Bouwman (stage)
een coproductie met Kultuurfaktorij Monty