Buurtgenoten ontmoeten elkaar bij Nationaal Integratiediner met Resto VanHarte

Resto VanHarte, Een land Een samenleving en VluchtelingenWerk Nederland organiseren ontmoetingsdiner voor Haarlem en omstreken

0

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Haarlem, Een land Een samenleving en VluchtelingenWerk Nederland organiseren op donderdag 11 oktober samen een ontmoetingsdiner voor Haarlem en omstreken. Het diner is onderdeel van het Nationaal Integratiediner. Locatie is de voormalige koepelgevangenis op Harmenjansweg 4 in Haarlem.

Het integratiediner is opgenomen in de manifestatie “Open de Koepel” (www.opendekoepel.nl). Na het diner is er tijd om de tentoonstelling in het gebouw te bekijken. Doel van het diner is mensen uit diverse culturen en met verschillende etnische achtergronden bij elkaar te brengen. Waar ontmoetingen zijn, ontstaat immers begrip. Geniet van multiculturele gerechten en ontmoet stadsgenoten uit verschillende culturen. Kom langs en schuif gezellig aan!

Mensen verbinden + verschillen vieren = kansen benutten
Het diner is onderdeel van het Nationaal Integratiediner. Het Nationaal Integratiediner is een initiatief van schoonmaakbedrijf Asito dat meer dan 100 nationaliteiten in dienst heeft. Bijna alle Resto’s doen mee onder het motto ‘mensen verbinden + verschillen vieren = kansen benutten’. Restomanager Eric Apon: “De doelstellingen van het Nationaal Integratiediner en die van Resto VanHarte sluiten prima bij elkaar aan. Wij willen graag mensen bij elkaar brengen: niet polariseren, maar samenwerken. Iedereen is welkom. En dat betekent ook de verschillen vieren, want dat inspireert tot nieuwe ideeën.

Kom mee-eten bij Resto VanHarte
Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven op donderdag 11 oktober bij Resto VanHarte Haarlem. Het programma start om 17.30 uur. Kosten zijn zeven euro per persoon. Met Haarlempas is de prijs vier euro. Graag van tevoren reserveren via www.restovanharte.nl (gratis) of bel 0900 900 3030 (35 ct/min). Ook kinderen zijn van harte welkom.

Over Resto VanHarte
Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.