Hybrid Impro Sessie in met Ernst Oosterveld 16 oktober Pletterij

0

Wie een speciaal nieuw genre in de impromuziek wil horen, komt op 16 oktober naar de Pletterij. Dan heeft de Haarlemse componist en hybrid muzikant Ernst Oosterveld een Hybrid Impro Session samengesteld.

Hybrid Impro is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat bij deze muziekstroming instrumenten verbonden zijn met een computer zodat er extra speelmogelijkheden zijn. Het is een betrekkelijk nieuw gebied waarbij een speler een veel groter arsenaal aan muziek kan beheren en voortbrengen dan alleen met een conventioneel muziekinstrument. Ernst Oosterveld heeft gedurende vele jaren zijn midiMorph muziekprogramma uitgebreid met compositorische maar ook interactieve mogelijkheden. Met behulp van controllers kunnen instellingen ‘on the fly’ veranderd worden.

Ernst heeft twee Hybrid Impro duo’s uitgenodigd te spelen tijdens deze improsessie: Morphic Noice en ZEQ-Attack, die ook samen zullen optreden.

In midiMorph zijn speciaal voor dit concert ‘halffabrikaat’-muziek setups (prefab setups) gemaakt, die dienen als basis voor een improvisatie. In Morphic Noice maakt ook (midi)-gitarist Floris Mulder gebruik van midiMorph.

Als speciaal element in dit concert zal ZEQ-Attack speler Quirijn van Regteren Altena zijn nieuwe contrabas met midi mogelijkheden bespelen. Met deze traditioneel uitziende contrabas is elke snaar nu tevens een apart instrument voor de computer waarbij zelf gekozen geluiden horen. Met behulp van multiVoicer worden tevens akkoorden toegevoegd aan een enkel gespeelde contrabastoon. Het spel van de contrabassist (strijken en plukken) beïnvloedt de sound direct.

Floris Mulder speelde eerder in wisselende bezettingen met Ernst Oosterveld, o.a. in Big Band Loenen en het Frans Hals Kwintet.

Na de pauze is er open podium, dus neem je muziekinstrument mee!
De toegang van de avond is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Reserveren via www.pletterij.nl.

De Pletterij is te vinden aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)