Amina Figarova Sextet in de Philharmonie

Blue Whisper

0

Op woensdag 28 november zal Amina Figarova met haar New Yorks (Harlems) Groep een concert verzorgen in de Philharmonie in Haarlem.

Met deze Europese tournee van het Amina Figarova Sextet viert Amina het 20 jarig bestaan van haar sextet, en de release van haar splinter nieuwe album: “Road to the Sun”

Ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan, heeft Amina 3 strijkers uitgenodigd voor een aantal stukken op het album.

Ruim 8 jaar geleden is Amina naar New York verhuisd, en tegenwoordig toert ze met haar New Yorkse band over de wereld.

In 1998 werd Amina geinspireerd tijdens een concert van de bigband met de studenten van het Thelonious Monk Instutute, en omringt met de prachtige natuur en bergen in Aspen Snow Mass, Colorado. Ze wilde een band creëren met dezelfde power als een bigband, maar met veel meer ruimte voor de musici, en zo ontstond het Septet, welke in 2005 geraffineerd werd tot een sextet, na de opnames van de “September Suite”. Een van de hoogte punten van het sextet was het hoofd podium van het legendarische Newport Jazz festival. Inmiddels haar 14de album met uitsluitend eigen composities en arrangementen.

Zoals journalist Thomas Conrad beschrijft: “…Many of the strongest composer-arranger-orchestra leaders in jazz are women. Think Toshiko Akiyoshi, Carla Bley, Maria Schneider. Amina Figarova has a chance to join their company. All she needs is an orchestra. Figarova’s compositions for small ensemble have been brilliant since at least 2005, when she released September Suite, still the deepest, most powerful jazz response to the events of 9/11…

Musici
Amina Figarova – piano
Wayne Escoffery – tenorsax
Alex Pope Norris – Trumpet
Bart Platteau- fluiten
Josh Ginsburg – bass
Rudy Royston -drums

Voor kaarten en info klik hier.