Areopagus met schrijfster Franka Treur

0

Predikant van de Bloemendaalse Dorpskerk Ad van Nieuwpoort gaat aanstaande zondag 16 december om 16.00 uur in gesprek met schrijfster Franca Treur die in 2009 debuteerde met Dorsvloer vol confetti, het meest bejubelde debuut in jaren.

Het gesprek in de Bloemendaalse Dorpskerk zal onder meer gaan over hoe het is om een eigen levensverhaal in fictie om te zetten en wat er voor nodig is om een volwaardige roman te schrijven. Maar het zal vanzelfsprekend ook gaan over haar orthodoxe achtergrond en over hoe zij zich daar langzaam van losmaakte.

‘Het is fijner om met een open blik naar alles te kijken en dat niet alles al bepaald is’ aldus Franca Treur (1979) die in 2009 debuteerde met haar boek Dorsvloer vol confetti, een psychologische roman over een meisje dat eind jaren tachtig opgroeit in Zeeland in een strenggelovig boerengezin. Dorsvloer vol confetti werd het meest bejubelde debuut in jaren waarvan maar liefst 150.000 exemplaren werden verkocht. Het boek werd ook verfilmd en in september 2014 was de wereldpremière.

In januari 2014 verscheen haar tweede roman De woongroep en in oktober 2017 verscheen de psychologische roman Hoor nu mijn stem, waarvan inmiddels de zevende druk verscheen. In deze roman geeft Treur een stem aan vrouwen uit dat deel van onze samenleving waar een vrouw vaak niet wordt gehoord. Naast deze romans verscheen in 2016 ook nog de verhalenbundel X&Y, een bundeling kleine psychologische verhalen die deels eerder verschenen op de achterpagina van NRC Handelsblad.

Over Areopagus
Schrijver en predikant van de Bloemendaalse Dorpskerk Ad van Nieuwpoort (1966) heeft sinds 2013 elke maand een openbaar gesprek met iemand, die midden in het leven staat en een zekere mate van algemene bekendheid geniet. Een politicus, bestuurder of schrijver bijvoorbeeld. Areopagus vindt elke maand op een zondagmiddag om 16.00 uur in de Dorpskerk plaats. Het publiek participeert en na afloop is er een meet&greet met de gastspreker. Het is toegankelijk voor iedereen en wordt live uitgezonden door radiobloemendaal.nl.

Areopagus is een gesprek over wat iemand beweegt, over zijn of haar achtergrond, over doelen en idealen en de praktijk van het leven in onze huidige maatschappij, in onze wereld. Van Nieuwpoort probeert ook juist het persoonlijke verhaal naar boven te krijgen over wat de gastspreker drijft en inspireert en waarom hij/zij doet wat hij/zij doet.

Eerdere gasten waren onder meer: Alexander Rinnooy Kan, Ankie Broekers, Bas Heijne, Johanna ter Steege, Jan Pronk, Dorien Pessers, Bastiaan Ragas, Jan Pronk, Albert Röell, Huub Oosterhuis, Alexander Münninghoff, Freek de Jonge, René van Rijckevorsel, Youp van ‘ t Hek, Dick Boer etc. Meer informatie over Areopagus en andere activiteiten staan op www.kerkpleinbloemendaal.nl.

Info
Zondag 16 december 2018 van 16.00 tot 17.00 uur
Dorpskerk Bloemendaal, Kerkplein 1
Na afloop een meet&greet en boek(en) verkoop.
Muziek (vleugel) door Amos Osterhaus
Toegang uw gift.
Live uitgezonden door radiobloemendaal.nl