Bekroonde jonge Franse schrijver geeft nieuwe blik op het begrip waarheid

0

Florian Zeller zet je aan het denken in toneelstuk met Huub Stapel, Johanna ter Steege, Nanette Edens en Ruurt De Maesschalck. Binnenkort te zien in Noord-Holland. Na het bejubelde stuk De Vader kunnen we opnieuw genieten van een toneelstuk van Florian Zeller.

De Waarheid is een originele komedie over twee ontrouwe stellen, gespeeld door Huub Stapel, Johanna ter Steege, Nanette Edens en Ruurt De Maesschalck. Een vermakelijke, verontrustende, must-see voorstelling die je laat nadenken over het begrip waarheid: brengt deze verlichting of niet? Als je denkt dat je weet wat er speelt, begint het pas echt…

De Waarheid
Michel heeft een affaire met Alice, de vrouw van zijn beste vriend. Alice wordt verteerd door twijfel en schuldgevoel en wil alles opbiechten, maar Michel kan heel goed leven met grote leugens. Tijdens hun stiekeme weekend in Bordeaux komt de grote, hilarische maar ook pijnlijke confrontatie: moeten ze nu de rest van hun leven liegen tegen hun partners, kiezen ze voor elkaar of krabbelen ze terug?

Florian Zeller
De Waarheid is een originele comedy van Florian Zeller. De in Parijs geboren roman- en toneelschrijver heeft het talent om zijn publiek te verbazen. Met zijn theatervoorstellingen heeft hij al verschillende belangrijke toneelprijzen op zijn naam gezet. Na de bejubelde voorstelling De Vader zet de jonge schrijver je wederom aan het denken. Hij laat je opnieuw kijken naar het begrip waarheid en de waarde van verborgen kennis.

Hoofddorp: Schouwburg De Meerse, woensdag 16 januari 2019
IJmuiden: Stadsschouwburg Velsen, woensdag 23 januari 2019
Haarlem: Stadsschouwburg Haarlem, woensdag 30 januari 2019

Algemene informatie
De Waarheid wordt geproduceerd door MORE Theater Producties. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Nationale Theaterkassa (www.ntk.nl en 0900-9203) of rechtstreeks via de theaters. Voor meer informatie over de voorstelling en de complete speellijst: www.moretheater.nl.

Credits
Tekst: Florian Zeller
Vertaling: Laurens Spoor
Regie: Gijs de Lange
Cast: Huub Stapel, Johanna ter Steege, Nanette Edens en Ruurt de Maesschalck